Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
javor4o - специалист
Здравейте и за много години!
Та за проблема,портата на -10 се отваря само 10см и спира все едно ,че има препятствие и така в двете посоки.
Като я освободя от мотора се движи с един пръст.Дали е възможно да е от времето,че е студено?
batkotony - специалист
Според мен не само е възможно,но и напълно в реда на нещата.В двигателя има редуктор,който ако не е смазан с хубава грес просто ще замръзне и ще задейства максималнотоковата защита.Това става вътре в мотора и няма нищо общо с лекотата на отваряне на самата врата...Дай подробности какъв е двигателя,за първа година ли зимува,ремонтиран ли е и т.н.
javor4o - специалист
http://www.beside.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE ... 0%B8%D0%B8
Това е мотора kbul 5m
Да първа зима му е ,и го направи само като беше много студено :?
batkotony - специалист
Вече съм сигурен,че е от смазването.Тъй като му е първа зима се предполага,че има и гаранция все още.Преди да се прави каквото и да е мисля,че е най-рентабилно да се обърнеш към гаранционния сервиз.Там най-вероятно ще подменят лубриканта и ще си ок.Успех!
javor4o - специалист
благодаря,ще ги търся
Здравейте,
Интересно ми е само едно :
1.Защо се занимавате с механика на Бенинка ????!!!!! :finga:
2.Вярно контролерите им имат добри възможности но сената им е малко надута. :axe:
Аз лично от опит мога да кажа : Издържат 2-3 години и после нова механика. =D>
А относно проблема:
Това е характерно за всичките им двигатели. Не се занимавай с глупосто а им го връщай. Обърни си внимание на контролера може да сработва защита по ток.И след ремонта си му вдигни малки прага на сработване. Ремонта от сега ще ти кажа, че ще бъде смяна на грес и смазване/смяна на лагери.Като ги върнат обърни внимание за НЕХАРАКТЕРЕН ШУМ ПРИ РАБОТА!!!! :supz:

УСПЕХ С БЕНИНКА :toimonster:
stiv1961 - майстор
tanyo_ivanov написа:
Здравейте,
Интересно ми е само едно :
1.Защо се занимавате с механика на Бенинка ????!!!!!
Това е характерно за всичките им двигатели. Не се занимавай с глупосто а им го връщай. Обърни си внимание на контролера може да сработва защита по ток.И след ремонта си му вдигни малки прага на сработване. Ремонта от сега ще ти кажа, че ще бъде смяна на грес и смазване/смяна на лагери.Като ги върнат обърни внимание за НЕХАРАКТЕРЕН ШУМ ПРИ РАБОТА!!!!
Ти пък ...лагери :? , още първата година ли?
velsi - Почетен майстор
Ако са китайски, от 60 стотинки, що пък не?
puh4 - специалист
По-вероятно да не е предвиден за минусуви температури. Доста мотори са минали през ръцете ми, и един не ми се случи да е от въпросната марка ( поне да видя за ко става дума). Другия проблем може да е: неактивирана функция отопление (ако я има), друго което се сещам е марката. За лагерите някои марки автоматики са под всяка критика, днес монтирам автоматика утре свалям заради лагери.
javor4o - специалист
Днес работеше,а като се прибрах от работа ,беше -7 и пак не се отвори. :datz:
Утре почва сагата.Искат ми 60 лв за да дойдат да видят за какво става дума,ама през деня като е топло-работи :evil:

Тема "двигател за плъзгаща врата-проблем при минус 10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: