Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Що не бацнеш един моноблок "Корона" на 45 градуса между куфара и стената-така като седнеш няма някой да ти счупи колената с вратата. :-D
ivanvasilev1970 - специалист
Преди да бодна Моноблок Корона искам да се убедя, че вграденото казанче не е алтернатива в моя случай.
Относно идеята за завъртане на т. чиния, така че да бъде между вратата и куфара споменах, че ще трябва да удължа отходната тръба(на снимката нарисувано с оранжево). Изразих притеснения за наклона на това удължаване, защото У образното ухо са го потавили малко нагоре в магистралния мръсен канал. Все си мисля, че изхода на трубата от таолетната чиния ще е по-нависоко пък и да не е тези вградени системи за казанчета позволяват да регулираш височината на т. чиния.
Вчера гледах едно клипе от сайта на "мисия моят дом":
http://www.misiamoiatdom.com/99-монтира ... но-казанче

спрете видеото на 50-тата секунда и ми кажета има ли изобщо наклон на отходната тръба към магистралата?
На мен даже ми се стръва, че наклона е обратен???
VLADO66 - майстор
Обратен е правят го с твърда връзка и съединенията ги хващат обилно със силикон :-D
chapara - майстор
Наклона е обратен и това е противопоказно, но като за филм, целта е била друга.Дори ги няма шпилките за захващане на чинията :-D За твоя случай, обърни вратата като я направиш дясна, тогава нещата ще изглеждат коренно различно :wink: , мивката няма да е зад вратата :wink: За да намалиш дълбочината на куфара, тръбите за студена и топла вода трябва да минат зад вентилацията.Всичките тръби за чиста вода ,положи в изолация-топли и студени.С една дума цялостна преработка.Сифона сложи в средата на помещението :wink:
radius - майстор
А какви са съображенията вратите на бани и тоалетни да се отварят навътре?
Знам че така се прави, но не знам защо.
chapara - майстор
radius написа:
А какви са съображенията вратите на бани и тоалетни да се отварят навътре?
Знам че така се прави, но не знам защо.
Този въпрос ще породи много спорове, но най малкото да не избиеш зъбките на някой преминаващ по тесния коридор, а ако ти прилошее, по-лесно с един шут ще влезнат да те извадят.Когато една врата се отваря към коридора,то тя го запушва и се получава: "я се върни в банята ,че да се разминеме" :-D .Не по маловажен е и проблема къде ще падне капката по облята с вода врата. Но от противопожарна гледна точка ...... :wink:
Svezar - специалист
VLADO66 написа:
Що не бацнеш един моноблок "Корона" на 45 градуса между куфара и стената-така като седнеш няма някой да ти счупи колената с вратата. :-D
Ако се замислиш по този вариант мога да помогна със малко нагледен материал,горе долу е същото макар че мръсния канал е от другата страна на куфара !
Изображение
vladilen - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Преди да бодна Моноблок Корона искам да се убедя, че вграденото казанче не е алтернатива в моя случай.
Да става, не виждам проблем, помещението е достатъчно голямо.
Но ще трябва да вдигнеш водомера и ревизията
При мен е решението е подобно в помещение < 3м2
ivanvasilev1970 написа:
Ако се спреш на такова решение, ще ти е необходимо обаче точно такава структура/като показаната (за монтаж само в пода, ако ще и пред вертикалните кан. тръби), но имай в предвид, че цената на този вид структори е по-висока/предлага се от много производители

И не прави грешката (както и показано) захранването да става с мека връзка, освен ако няма достъп за подмяна.
Винаги това се прави с твърда връзка!!!
ivanvasilev1970 - специалист
vladilen написа:
ivanvasilev1970 написа:
Да става, не виждам проблем, помещението е достатъчно голямо.
Но ще трябва да вдигнеш водомера и ревизията
При мен е решението е подобно в помещение < 3м2
ivanvasilev1970 написа:
Ако се спреш на такова решение, ще ти е необходимо обаче точно такава структура/като показаната (за монтаж само в пода, ако ще и пред вертикалните кан. тръби), но имай в предвид, че цената на този вид структори е по-висока/предлага се от много производители

И не прави грешката (както и показано) захранването да става с мека връзка, освен ако няма достъп за подмяна.
Винаги това се прави с твърда връзка!!!

Колега Владилен,
какво и е особенота на точно тази структура за вграждане? Другитеж структури не са ли същите? Виждам, че цената им варира от 220-600 лева...
А относно връзката с казанчето-какви рискове крие меката връзка? И ако не е с мека- как би станова с твърда?

Относно вдигането на ревизионния отвор май няма да стане, защото тетката ме ограничава и мога да вдигна най-много 10 см.
Виж другата тема за рапределение на обектите в банята-там съм начертал вариантите за таолетната чиния.
VLADO66 - майстор
Връзкaтa я прaвиш с PE-AL-PE тръбa.

Тема "Разположение на таолетната чиния в банята???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: