Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
ben84
Не си чел внимателно.Трифазният мотор за дарака е на колегата destino, който пита как да свърже контактор.
Колегатаmoniiii, който пита за избор на въздушен пускател има монофазен двигател.
Така,че темата е две в едно. Два въпроса в една тема .
Само омотавате човека.
:) Май ти си се омотал...
ben84 - специалист
fikata написа:
Не си чел внимателно
:) Май ти си се омотал...
Прав си, извинявам се :headbash:
vvk79 - специалист
Този контактор трябва да е поставен в метална кутия, на която има бутони за пуск и стоп, така наречен въздушен пускател, а не да го забиеш на стената с два пирона.
А колегата говорил да закача стоп бутоните за стента, аз закачах такъв на един банциг, има и готови но са скъпи ,а евтиния вариант е да си вземеш бутоните и отделни пластмасови кутии и да си ги направиш сам. И моя съвет е да си хванеш един елтехник и ще ти направи нещата.
valentino76bs - майстор
destino написа:
Колега, не знам какво е АД, но контактора ми трябва за електромотора на дарака, който е трифазен.
Лошото е, че не му знам мощността, няма табела, но предполагам, че е в рамките на 2-2,5кв.

Може ли по-подробно как се свързват тези стоп бутони?
Също да попитам, дали има някакъв интернет магазин, от където мога да ги поръчам тези стоп бутони.
В нашият град, Кърджали, продават само за монтаж на табло, без свой корпус. Аз искам да ги монтирам на стената,
и да не си играя да му правя кутии.
Виж последно каква защита ти трябва ще видя дали имам и ще ти пратя за пари не говорим.Ако искаш с бутони и бутони ще ти пратя.Пари неща пак повтарям.
tedy58 - помощник
Прикачен файл:
РТБ-0–product_large_41418.jpg
Изводи на реле RTB-0
РТБ-0–product_large_41418.jpg (47.12 KиБ) Видяна 1786 пъти
Ако може някой да качи снимките, защото не са достъпни.
Благодаря, предварително!

Доколкото разбирам от обясненията във втория пост:

Двигателя се свързва към 2,4,6 на РТБ-0 а "входа" е от другата страна на релето (в моя случай бобина 380V) го вързвам за НО контакти.
Командната верига я вързвам от едната фаза, през А1 на бобината през 95-96 на РТБ-0 А2 на бобината на другата фаза (за бобина 380V).
Като прегледам конкретните цифри за този контактор може да ги напиша и тях.

Надявам се да е така, след малко ще пробвам.

Пробвано работи перфектно.

Като свърша с рязането ще врътна една схемичка с конкретните цифри на контактора и RTO-0.
ей така да я има някъде из нетя :rock:

Прикачен файл

Контактор К16Е 380V.jpg Контактор К16Е / 380V
Последна промяна от tedy58 на ср окт 04, 2017 3:29 pm, променено общо 4 пъти.
hidrazin - майстор
tedy58 написа:
Ако може някой да качи снимките, защото не са достъпни.
Едва ли ще стане скоро време. Ако въобще стане...
:partyman:

Тема "Свързване на контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: