Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
13.33/ (220 х 0,8 ) = 76 ПРАВ СИ БЕЕЕЕЕЕЕ БАТКАА :datz:
Май е време да удара една ракийка че не е полезно да съм трезен :)
Милен - майстор
Аз мисля че в странство леко си загубил форма. В сметките де :)
I=P/корен3*U, където U=380V
Тука ли е проблема :roll:

I=40 000/1.73*380=60.8А е ако добавим и едно cosФ=0.8 в знаменателя се получават оспорваните от теб 76.06А
Милен - майстор
pavelari написа:
13.33/ (220 х 0,8 ) = 76 ПРАВ СИ БЕЕЕЕЕЕЕ БАТКАА :datz:
Май е време да удара една ракийка че не е полезно да съм трезен
:)
Първото нещо него разбрах, обаче последното го разбрах

:partyman: Наздраве и весели празници
pavelari - майстор
Весели празници :prost: :kotz: :drinkers:
baretata_7_62 - специалист
Така и не разбрах, какъв предпазител да се избере за 40 киловата трифазен ток? Абе припадна ми един троен предпазител за 3фазен ток 80А и се чудя дали мога да го инсталирам някъде. Нямам големи консуматори, но въпроса ми е дали по големия предпазител ще сработи при късо?
moimoimoi - майстор
baretata_7_62 написа:
Така и не разбрах, какъв предпазител да се избере за 40 киловата трифазен ток? Абе припадна ми един троен предпазител за 3фазен ток 80А и се чудя дали мога да го инсталирам някъде. Нямам големи консуматори, но въпроса ми е дали по големия предпазител ще сработи при късо?
Ако ще го слагаш за главен няма да има проблем,предполагам след него за всяка линия/консуматор има отделен предпазител.какви са ти консуматорите-двигатели,лампи,нагреватели?
Слабо трифазно двигателче, добре разбирам, че за главен предпазител за монофазна инсталация, става. А за главен предпазител за 3 фазна инсталация, след който няма други предпазители, дали става? За битов потребител, като ел. инсталацията, си е стандартна със сечение 4 квадрата.
moimoimoi - майстор
на 4 квадрата повече от 32 ампера не слагам
Интересен въпрос. Живея в къща, преди години явно се е ползвал 3фазен ток, има го пуснат до таблото, но след време е спряно да се ползва. Няма електромер за 3фазния ток, има само 3 електромера изнесени в общото табло на улицата. Като всеки от треите си е за 3те етажа или иначе казано по една фаза на етаж. Случайно премерих на някогашното табло на трифазните предпазители и ми излезна 380 волта. Но от другата страна са извадени проводниците. Реалния ми въпрос е ако си свържа предпазителите и си изведа тези 380волта как ще се отчита консумацията? На трите електромера по равно и или как? Като в същото време по всички фази има потребление от съответните потребтели.
hidrazin - майстор
Спокино можеш да си изведеш трифазно напрежение.Отчитането ще е на трите екелтромера.
С една дума се сумират показанията и на трите.А показанията зависят от консумацията.
Енергото на много места го правят този номер.При подмяна на трифазен електромер
слагат три мнонофазни.Това го правят поради едни причини дето не са за тук.
Ама теб нищо не те бърка.Просто ще си имаш трифазен ток, което е добре.
:partyman:

Тема "определяне на стойността на АП 3 фазен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: