Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
totio1973 - специалист
:?
baretata_7_62 написа:
В това табло няма главен предпазител :) всички са самостоятелни :)
Аз питам за таблото с електромерите казва че там има ДТЗ преди блока :?
masteradmin - майстор
Е каква е тази ДТЗ за целия блок ? Ако някой го хване тока целия блок ще изключи и ще останете без ток - това е смешно .
Незнам кои ти е правил таблото, но освен че нямаш главен предпазител всичките ти предпазители са "слаби". Аз лично на усилените контакти слагам най - малко 32А. Странно как не си имал проблем до сега. Би трябвало като включиш фурната и 2 котлона от печката да ти изключи предпазитела на кухнята. Но щом всичко си работи стискай палци и нищо не пипай.
ArturDent - Почти Безобиден
Просто строителя е спестил от ДТЗ. Инсталацията е трипроводна (по закон).
А просто не е купил ДТЗ.

П.П. А мастера се появил...
Ники274 - специалист
В таблото ти са спестени доста работи ,предполагам с цел икономия на изпълнителя.За това и земята и нулата са ти вързани заедно.Това не е проблем.Предполагам инсталацията ти в апартамента е трипроводна.
Така,че ти липсват един главен предпазител(предполагам като ти даде някой уред на късо и пада предпазителя в главното табло където са електромерите и навърташ едни километри,отделно неудобството)-който да е равен(може да се наложи да вземеш В крива) или следващия по ред по-малък по стойност и дефектно токови защити две или три.Не знам какви кръгове имаш,но на пръв поглед аз бих го направил с един комбиниран предпазител+ДТЗ 20-25А за бойлера и две ДТЗ 40А за останалите кръгове,които се разпределят към всяко ДТЗ по равно натоварване.Осветлението не е задължително да минава през ДТЗ.

Пп за 32А предпазител,кабела трябва да е 6 квадрата,а масово кабелите които тръгват от таблото са 4 или 2,5 квадрата за силовите кръгове.С този предпазител има вероятност да прцакаш инсталацията и да се наложи после едно неприятно къртене и т.н.
root666 - специалист
ДТЗ-то не е на целия блок, а след електромера на всеки апартамент в таблото на блока(Поне на мен ми прилича на ДТЗ). Главния бушон е в табло във входа на партера.
Ники274 - специалист
Снимай да ги видим тия ДТЗ-та :)
roly - специалист
Не знам защо заземявате апартаменти в блокове без да имате изградена докрай ДТЗ,
след като електромерите за заземени наобщо в трафопоста. :yawinkle:
fikata - майстор
след като електромерите за заземени наобщо в трафопоста.
?? :?
vvventsi - специалист
Ники274 написа:
32А предпазител,кабела трябва да е 6 квадрата,а масово кабелите които тръгват от таблото са 4 или 2,5 квадрата за силовите кръгове.С този предпазител има вероятност да прцакаш инсталацията и да се наложи после едно неприятно къртене и т.н.
Какви са тези глупости за 32А предпазител 6mm2 кабел, 4mm2 издържа на 38А
bdz43r - специалист
Не може да има работеща ДТЗ преди това табло от снимката. Тя щеше да пада винаги, защото част от нулевия ток ще обикаля през земния проводник.

Тема "Нула и земя накъсо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: