Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
filmatoplo - майстор
Здравейте - къде да си говорим за гледане на пчели във форума -в коя тема , има ли писано по темата -има ли тук пчелари :? .
Стефко - специалист
Колегата не е имал това в предвид. Искал е тук да има подфорум за пчели. В тоя ред на мисли аз предлагам на админа да се отвори раздел животновъдство. С подфоруми пчеларство, свиневъдство, овчарство, кокошкарство, кинелогия, и т.н. Ако е в каноните на форума, де. Няма да е лошо.
filmatoplo - майстор
:) Благодаря -исках тук да разискваме ,понеже искам да се занимавам с това -всеки знае Странджата дава манов мед -пък аз съм от тук :wink: Ако има пчелари да споделят нещо по въпроса , дядо беше голям пчелар по Елховския край , ама бях малък 10-16 год и #-o не схванах от занаята . :wink: Иначе съм му помагал , да вадим мед , духал съм с духалото,въртял съм центрофугата , рязал съм питите с онзи крив нож . :wink:
Окака Чука - специалист
filmatoplo написа:
:) Иначе съм му помагал , да вадим мед , духал съм с духалото,въртял съм центрофугата , рязал съм питите с онзи крив нож . :wink:
Не се сърди, ама тоя израз накрая малко ме накара да се позамисля :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
За кое става въпрос :? какво да мислиш :) .
filmatoplo - майстор
:? Няма ли пчелари тука .
kapanec - специалист
Има да я подхващаме темата
filmatoplo - майстор
:) Радвам се че има ,ама аз тепърва ще се уча , и ми ще ми е полезна информация от А до Я :) .Като за начало нашата паша главно е гората , за така наречения Манов мед :wink: .Тук няма -Акация,слънчоглед,и рапица :wink: .По спомен от дядовия пчелин -кошерите му бяха (европейски -той така им викаше) - Дадан блат ,също и някакъв вид Лежак :? , имаше и доста плетени кошера -Тръвни (той си ги плетеше от дива лоза и обмазваше с л....на от крави) , абе има няма по негови думи 120 кошера .От 5 до 23 годишен летата съм му помагал по малко във всичко , Но -в началото бях малък и не разбирах,като по голям мислих за момите и пак нищо не възприех :-D .Сега след 18 години -може ли да се получи да се захвана да се занимавам с отглеждане на пчели -между другото, и в последствие който мърда за постоянно :) .Айде место за пчелин ще потърся и намеря :? има ли специални изисквания към местото .Не че искам незаконно , но може ли да не се регистрират :? :) .Други въпроси които ме вълнуват са модел на кошерите :? нови или стари :? от къде :? -колко на брой за 1 или 2 ма човека :? .За финансирани програми ще питам по натам , ако темата се развие :) .Канапес ти колко гледаш :wink: .
kapanec - специалист
Не е задължително да си регистриран .За мястото има доста спорове и проблеми какви да са изискванията но закона е един за всички но всяка община има право да прави вътрешни общински промени и така да променя общите изисквания .Или по моя преценка най добре е да бъдат извън населено място най малко на 300м от населено място.Аз в момента не отглеждам пчели от 2007г именно по тая причина нямам подходящо място .Като бройки съм стигал до 100бр тогава ги гледахме в грата на 3км от населеното място но много започнаха да ме крадат преместих ги2003г в селото и започнаха порблеми. Винаги 6те възникват противоречия на комшийска основа колкото и добре да се разбирате а и според мен който си има интерес да си намери подходящо място и да не създава дискомфорт на съседите си с комерсиални цели .Относно какви да са кошерите нови или стари зависи от финансите започни със дадан блат по лесно е поне според мен за начинаещи :drinkers:

Тема "Гледане на пчели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: