• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
snoopcar - помощник
Привет,имам един въпрос.Трябва ми реле за време което да подава + и маса за 3-4 секунди.Има ли такова нещо?Става въпрос за ел.моторче което трябва да се движи в джете посоки при определени обстоятелства,като смяна посоката на въртене става при размяна на + и маса.Дано да разберете какво имам предвид.В единия случай активирането трябва да стане с подаване на маса за 20 секунди,а в другия отново с подаване на маса без определено време.Не съм много на ясно относно направата на такова нещо,предпочитам същото да го закупя.Поздрави!

Едит:Моторчето работи на 12в.
Ники274 - специалист
Има готови кит-чета с различни релета за време,какъв сигнал подават не те интересува.Трябва да е за 12в.Та въпросното реле за време ще управлява реле със сухи контакти(има с двойни контакти,с НЗ И НО.) Релето също трябва да го предвидиш да е за 12в и контактите му да отговарят на мощността на товара.Друго не ти трябва за да подкараш схемата.
Ако кажеш ТОЧНО какво ще правиш може и да ти измислим схема :)
MrMurdjo - майстор
Готово изделие, което точно да отговаря на условията, едва ли ще се намери. При всички положения ще е нужно творчество. Но описанието не е много ясно.
ESPACE - майстор
Тази маса (-) дето ще активира устройството в двата случая на един вход ли ще се подава(по един и същи проводник ли ще идва?)
При масата която е с 20сек продължителност да разбираме ли, че моторчето трябва да върти само в определена посока, а при другата маса в противоположна?
ditronix - специалист
Двуканален дистанционен модул от КОНРАД ще свърши работа. Това,което иска той с едно реле няма как да стане.
snoopcar - помощник
Не исках да споделям за какво точно става въпрос поради известни причини.
Става въпрос за станични ел. огледала на автомобил и по-точно за тяхното прибиране и отваряне,като съответния автомобил няма тази екстра.Та мисълта ми е следната:при заключване на колата се подава маса(от алармата) от време 20 секунди за вдигане на стъклата.На огледалата обаче им е нужно по-малко време да се приберат (около 3 сек.) след което през останалите 17 секунди да речем моторчето е под товар(ако може така да се каже) и предполагам ще дойде момент когато ще изгори.За отварянето на въпросните огледала ще се подава маса при подаване на контакт.Най-големият проблем мисля е това,че посоката на моторчето се сменя при размяна на + и маса.
ESPACE - майстор
Ами ползвай сигналите за отключване и заключване от алармата. Обикновено са 0,8сек. Те ще активират две схеми на релета за време, които ще подават 4-5 сек захранване към огледалата.
MrMurdjo - майстор
Нещо не схванах, хем автомобилът няма тази екстра - прибиращи се огледала, хем ще ги прибираш автоматично.
Освен ако не се движи цялата стойка при регулиране. Но аз поне не съм виждал такива, а само където се движат стъклата.
snoopcar - помощник
MrMurdjo написа:
Нещо не схванах, хем автомобилът няма тази екстра - прибиращи се огледала, хем ще ги прибираш автоматично.
Освен ако не се движи цялата стойка при регулиране. Но аз поне не съм виждал такива, а само където се движат стъклата.
Сложени са огледала които имат функция за прибиране(от същия модел кола).
Johny - майстор
Защо ми се струва, че тези устройстава сами сменят поляритета. Когато достигне до крайната точка прекъсва веригата и обтъща контактите, с което го подгорвя за следващият импулс, който ще завърти мотора в обратна посока. По същия начин действа и централното заключване. Смяната на поляритета става в предната лява ключалка.
На моята кола огледалата се прибират точно така. Натискам един и същи бутон за прибиране и отваряне. По същият начин действат и с алармата: заключено - прибрани, отключено - разгънати. Само че това с алармата съм го деактиваирал.
  • 1
  • 2

Тема "Реле за време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: