• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
vvventsi - специалист
И какво като пари нагревателя,колко му е КПД според теб?
Krass - майстор
vvventsi написа:
И какво като пари нагревателя,колко му е КПД според теб?
Ами 30% по-малко отколкото на електролитния нагревател :lol:
Тани - модератор
Има много варианти да се отдаде еднакво количество енергия . Нагревател с малка площ и висока температура или нагревател с по-голяма площ , но по-ниска температура . Затова се смятат глидерите на радиаторите и за да се увеличи мощността при еднаква температура на водата се увеличава площта . Ако не може да отдаде топлината , нагревателя би се разтопил и дори изпарил, така, че няма вариант да не си отдаде мощността напълно(кпд =1)!
LazarGanev - "Велик майстор"
Тия двамата ще ме накарат да повярвам в прераждането :-D
preslav - майстор
pipilica написа:
Ами вземи един обикновен бързовар за кофа включи го да работи и го пипни под водата
ще видиш че дори и под вода пари и не можеш да го пипнеш. За мен площта на тия нагреватели
за бойлер е малко за мощността им.
Ако не пари малко няма да можеш да загрееш водата в кофата, но защо е така би отворило още една огромна тема.
Не се занимавай с глупости - едно време имаше проточни бойлерчета и нагревателите им бяха гол реотан навит на керамично тяло, имаше и такива готварски котлони - замисли се защо вече няма такива!
preslav - майстор
LazarGanev написа:
Тия двамата ще ме накарат да повярвам в прераждането :-D
Първо ще трябва да се увериш, че има задгробен живот, ама предполагам те и това са готови да споделят!
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо ли все така се получава - "прогресивните" неща и "чудесата" на света се възприемат веднагически от по-слабо образованите, пък образованите не им вярват? Дай на клисарката да ти обясни за Стийнмопа как почиства църквата от парафин и восък, дай на овчаря от Елена да ти обясни за Космодиска и как съпругата вечер го масажира "тАка-тАка-тАка" с бонус-масажора или някоя баба да ти обясни за наколенките на Д-р Ливайн. Ей ТУКАНЦЪК пък снощи един обяснява на IT-специалисти колко ефективен е електролизния котел, кефят ме такива постове, иначе ще е скучно :-D
ESPACE - майстор
Имаш си време за губене Лазареее, че пишеш в тази тема :-D. Ама и аз явно щом я чета за забавление.
batkotony - специалист
LazarGanev написа:
Защо ли все така се получава - "прогресивните" неща и "чудесата" на света се възприемат веднагически от по-слабо образованите, пък образованите не им вярват? Дай на клисарката да ти обясни за Стийнмопа как почиства църквата от парафин и восък, дай на овчаря от Елена да ти обясни за Космодиска и как съпругата вечер го масажира "тАка-тАка-тАка" с бонус-масажора или някоя баба да ти обясни за наколенките на Д-р Ливайн. Ей ТУКАНЦЪК пък снощи един обяснява на IT-специалисти колко ефективен е електролизния котел, кефят ме такива постове, иначе ще е скучно :-D
А замислял ли си се,защо тази тема стана толкова страници за толкова кратко време и продължава да расте? :? :lol:
fbr - майстор
Все съм мислел че продуктите от този род, с течение на времето, ако не да изчезнат, поне ще намалеят, но уви, напук на моите очаквания, предлагането им се разраства. Та даже, и начините за предлагане на нормални продукти, почнаха да копират въпросните. По този път се появиха, кредита който успокоява, бойлера който пести енергия, и маргарина който лекува сърце. Та, ще се окаже прав онзи древен мъдрец, който беше казал, че световния интелект е константна величина, и понеже населението постоянно се увеличава.....
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: