• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.
Интересувам се а мисля, че няма да съм само аз...Как е възможно да си свържа определен апарат към лампа с фотоклетка или на врата.Идеята е като се отвори вратата апарата да ме набере или като фотоклетката даде контакт...отново да ме набере телефона?
Благодаря предварително за помоща.
valentin114 - специалист
Дайлър се казва устройството...мисля, че е коментирано вече в някоя от темите.
Todor - специалист
И да те набере какво ще предотвратиш :? Ако си в мазето о.к.
На скоро бях гледал в сайт за групово пазаруване, на мн. прилични цени.
VLADO66 - майстор
Фирмa РАНИНА прeдлaгa рaзни тaкивa изпълнитeлни устройствa.
Ники274 - специалист
Можеш да го направиш с GSM модул (100-200лв ориентировъчно),захранващ блок с кутия (30-40лв),акумулатор 12в /4А(15-20лв),МУК(магнитно управляем контакт 3-4лв) и предплатена сим карта към някой мобилен оператор(около 5лв).
В зависимост от модула може да ти дава различна информация към твоя мобилен телефон.Когато спре тока,ще работи поне седмица.Цялата схема не е зависима от БТК.(при обикновения дайлер се изисква пост на БТК).И понеже всичко работи на 12в можеш да си сложиш обикновен инфрачервен(обемен) датчик към въпросната схема.По обясненията ти не можах да разбера точно каква ти е целта,но надявам се схвана общата идея и ще навържеш модулите както ти е удобно :)
NeoBoss - специалист
разглабяш телефона , и най вече клавиатурата, на бутон едно си задаваш твоя номер (за гласова поща), после от бутона изкараваш 2 жици та като ги допреш все едно си го натиснал . от там си ги връзваш към устройството което ще ти даде контакт. Еда прима и зарядно , със настройка да не се заключва клавиатурата си готов. Надавам се си схавнал идеята :)
Ники274 - специалист
Johny написа:
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11901
Тези модули отдавна се доказаха като несигурни,защото са зависими от GSM апарат.Ако GSM-а се прецака,няма кой да го включи.Или схемата остане без ток и когато той дойде пак остава изключена.
Друг недостатък е че зависи от модела GSM ,а те вече са стари и повечето ,които са на пазара имат някакви явни или скрити дефекти.За това и вече никой уважаващ себе си инсталатор не ги ползва тия модули.
Всеки слага готов GSM модул ,на който слагаш само една сим карта и прави каквото искаш :)

NeoBoss написа:
разглабяш телефона , и най вече клавиатурата, на бутон едно си задаваш твоя номер (за гласова поща), после от бутона изкараваш 2 жици та като ги допреш все едно си го натиснал . от там си ги връзваш към устройството което ще ти даде контакт. Еда прима и зарядно , със настройка да не се заключва клавиатурата си готов. Надавам се си схавнал идеята :)
Само това зарядно не разбрах за какво е ,пробвай да си оставиш телефона включен и го сложи да се зарежда.Виж като почне да "пада" батерията дали ще почне пак да се зарежда ; ))))
Johny - майстор
Прав си, че системата е поостаряла, но пък другите са 2-3 пъти по-скъпи. Колкото за изключения GSM, то той е захранен от акумулатор, който постоянно е на подзаряд.
Ето еди колега, който е доволен от тази система: viewtopic.php?t=17275 .
Но определено другото е по-добро!
batman - специалист
Колегата от топика да се намеси.
Тези дайлъри имат следните недостатъци: 1) При всяко задействане се задействаш и ти. Когато си извън града или в чужбина, с други думи отдалечен от обекта нищо не можеш да направиш, освен само да си мислиш имотеца и да се надяваш, че е фалшиво сработване; 2) Когато дойде ред да си вкараш истински СОТ, се оказва че тези дайлъри (с изнесения GSM) са несъвместими с изискванията на фирмите за охрана. Нямат изход (индикация за състоянието на системата), освен това при снемане и вдигане в режим на "Охрана" задействат сот-а.
С други думи инвестиция на вятъра.
Има разбира се и случаи, при които тези устройста са приложими. Всеки сам си приценява.
  • 1
  • 2

Тема "ОХРАНА ОТ ТЕЛЕФОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: