• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Аз съм слагал на Атмос горелка Фероли. Клиента е доволен.
nikisv - специалист
Котела е Пиротерм 35 киловата с буфер 1 тон доволен сам от него но има много хамалогия а и проблема със сухите дърва .
filmatoplo - майстор
Да Ники , сега се сетих за твоя котел :) изглежда приказка инсталацията .
LazarGanev - "Велик майстор"
Откъде се сети бре Филма? :)
nikisv - специалист
Благодарение на теб и всички останали в този форум .
sensi написа:
Оправи се проблема. Всичко е от мойта глава. Просто не съм слагал правилно пепелника в горелката. Бил е наклонен и затова когато се е пълнела с пелети е преливала. И това съм го направил явно още в началото и от неправилно поставяне от топлината пепелника се е изкривил и после не може да влезне където трябва. Като дойде момчето и веднага го забеляза. С чука я поизправи и тя си влезна правилно. Аз кога съм съм се занимавал с такива горелки. А допълнителните плочи са 3 на брой. Една по голяма отпред и 2 по малки отзад.

Сега остава другия проблем : от къде да намеря по евтини пелети :-D
Здравейте на всички,sensi-може ли да ми кажеш какъв ти е разхода на пелети спрямо въглища?Питам защото и аз имам такъв котел,но за горелката все още не съм решил каква да взимам.
sensi - специалист
Разхода ми е като на въглищата. Около тон на месец. Когато беше по топло беше под тон, а сега е над тон в студа. Като аз се отоплявам много неефективно. Живея в къща като под мен и над мен никой не живее, нямам и външна изолация. Добре поне, че лятото направих окачени тавани с вата и определено стана по топло, но не даде икономия на пелетите. Ако се направи външна изолация сигурно вече ще ми падне и разхода.
filmatoplo - майстор
Сенси -в един и същ котел ли си горил въглища преди ,и сега пелети , или в два различни котли :?
sensi - специалист
За един и същи котел става въпрос - Виадрус U22 - 29 кВ.
nokoniko - специалист
ДаЙте съвет-каква пелетна горелка да поставия на котле ПРИТИ GA-26kw? Естественно по евтин вариант.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: