• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
edesign - специалист
http://electronicsdesign-bg.com/?t=6&c=2
тук ги правят. Относно полезността на продукта:
- охрана на мазе и таван това е най-добрия вариант. Едва ли някой ще сложи СОТ за тези места;
- 100% съвместими със СОТ просто трябва да се говори с техниците, щото техен интерес е те да си продават цялата апаратура;
- човек ако има повече от 1 имот и не може да сложи СОТ на всички то така може да си го наблюдава дали всичко е ОК безплатно. Защото дори и нищо да няма в апартамента е достатъчно само да са разбили входната врата и да са го направили на кенеф, а докато ти се обадят съседи или сам отиде собственика да си го види може да са минали месеци.
NeoBoss - специалист
Ники274 написа:
Само това зарядно не разбрах за какво е ,пробвай да си оставиш телефона включен и го сложи да се зарежда.Виж като почне да "пада" батерията дали ще почне пак да се зарежда ; ))))
емии за едната ми нокия съм убеден , както и за една моторола която ако не е назарядно неможеш един разговор да проведеш ... та затова му е зарядното ;) пък ако не почва да се зарежда ще го включи на таймер който да включва зарядното всеки ден за час-два и готово.

Като идея: може да извади мотора за вибрацията на телефона и да използва жичките за него като ключ за включване на някакво друго устройство аларма , осветление или там какво си реши при позвъняване на телефона ....
Благодаря на всички за отговорите!
А иначе.Не искам всеки път когато поставям нещо да е по 200 лв.Иначе тъста ми държи 3S в града.Така, че това не е проблем да се вземе и го знам.Но ми се иска варианта да е много по евтин.И много по практичен.Телефон акомълатор...един датчик и сме до там.Имам кучета иначе и мога да направя система, която е друга тема за разговор,с която може да пусна кучетата от разтояние...
Какво ще кажете за този СОТ
pavelari - майстор
http://www.elexim.com/
Ползвам техни продукти и съм доволен - имат гсм-модеми за около 170 лева.
aristokrata - специалист
Ако не си решен да вложиш повече пари не виждам надежден вариант. Преди години монтирахме ГСМ комуникаторите на Валкор,работеха само с няколко модела на Сони Ериксон,но дори и да си вземеш такъв трябва да си купиш и цяла система. Варианта с бързото набиране на телефона не ми звучи зле,трябва ти едно МКД за вратата и един обемен датчик + реле с което да направиш нормално затворените датчици нормално отворени (за да дадат "на късо" клавиша на телефона) Освен това ще трябва да се подсигуриш и с акумулатор на подзаряд,който да те направи до голяма степен независим от електрозахранването. Но пак трябва логика,която при липса на захранване да сработва системата.
Колкото повече разсъждавам толкова повече се убеждавам,че готовата система е най-удачният вариант. Инвестицията при всички случаи си заслужава :-)
pavelari - майстор
варианта с бързо набиране е добър при нокиите. Някои телефони като получат смс или пропуснато повикване после трябва да се изчисти екрана за да проработи спиид даяла. от диодчетата, които подсветват бутоните може да се отпуши транзистор, с който да командвате реле - т.е да симулирате присъствие след като ви избере вашата джаджа и вие да я изберете :)
Имам такъв телефон дето стои денонощно на зарядно 2 години и ми се струва приемлив вариант но скапват батериите и при спиране на тока за повече от 5-6 часа може да стане ЖБИП
nikivd - специалист
Аз ползвам Сименс Ц55. На копчето с номер 2 съм запоил 2 кабела и към релето на домашно-произведената алармена система. Със сименса никакви проблеми, изключва се автоматичното заключване и приемане на входящи повиквания и смс и. Постоянно си стои включено към зарядното. Хубаво е веднъж на 10 дни да го рестартираш. Става и със автомобилна аларма да се върже.
Caxo - специалист
И аз съм замислил да си направя такава алармена система.За обекта който ще охранява просто ми трябва да ме извести след отваряне на някоя входна врата, без да пуска сирени , светкавици и глупости. Според мен това е варианта, за да може да се хванат на място и да последва някакво наказание. Цялата система искам да е скрита...ще помисля как да скрия датчиците. А иначе знаете ли за старите нокии дали имат тази екстра да не получават смс-и и обаждания ? Дори си мисля да не е с магнитни датчици ами с най-обикновени бутони с цел да няма фалшиви тревоги.
aristokrata - специалист
Какво по-сигурно от магнитен датчик? Нищо не го смущава,само някой,който знае че го има и има достъп до кабелите може да го манипулира :wink:
zmiori - специалист
model__m написа:
Благодаря на всички за отговорите!
А иначе.Не искам всеки път когато поставям нещо да е по 200 лв.Иначе тъста ми държи 3S в града.Така, че това не е проблем да се вземе и го знам.Но ми се иска варианта да е много по евтин.И много по практичен.Телефон акомълатор...един датчик и сме до там.Имам кучета иначе и мога да направя система, която е друга тема за разговор,с която може да пусна кучетата от разтояние...
Какво ще кажете за този СОТ
Щом е така с тъста ти кажиму да ти задели един "бракуван" контролен панел и към него техниците му дати закачат един ЖСМ апарат да ти "кукурига". Ако си разбират от работата /в което не се съмнявам/ ще им отнеме 1-2 цигари време. 12 г. бях техник в същата фирма.
  • 1
  • 2

Тема "ОХРАНА ОТ ТЕЛЕФОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: