Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
infomar
При мен има една фаза и една нула влизащи в къщата и тръгващи по нея. Няма за сега заземяване на къщата.
bulhomes2 - майстор
Всичко е същото. Само превключвателя ще ти е по-евтин. Пак 3 позиционен, но само с по 2 клеми за трите входа (за трифазен ще е с по 4 клеми). Те тоя входящия кабел с фазата и нулата трябва да прекъснеш.
ArturDent - Почти Безобиден
Johny написа:
При отпадане, релето включва стартера и когато се появи напрежение на клемите на генератора, той се включва към основната мрежа.
Тук ще премигне...
Johny написа:
Генератора е предварително сфазиран. Когато се появи основното захранване, всичко се разпада, мотора се гаси и се връщаме към основната схема на захранване.
Трудно ще бъде, защото неговата честота доста зависи от товара и почти никога не е 50 Hz...

Както писах по-горе няма да стане без прекъсване на захранването поне за 10 секунди...
Johny - майстор
Чакай сега, кой е казал противното? Ти да не приравняваш вилата към първа категория? Какво като премигне? Даже може за секунди да изгасне, докато запали дизела, но какво от това? Трябваше да напишеш, и че периодично трябва да припалва машината.....
Бях написал към "2-3 помощни релета", че едното е реле за време, но после го изтрих/грешка/, защото това са излишни подробности. Казах, че това съм го правил и видях всички проблеми в реални условия.
Та какво искаше да кажеш с поста си?
infomar
Има два класа собственици на вили/къщи.
Едните не си знаят парите и за тях няма проблем да си закупят най-съвременна техника с всички опции на автоматики и какво ли не, та когато спре токът (а това особено при тях ще става мнооооого редко) прекъсването няма да е повече от части на секундата.
Има и други, на които дори и минута между прекъсванията няма да им пречи, дори могат да изчакат 5-10 минути и ако все пак токът не идва, да си включат ръчно генератора и да го "вържат" в мрежата на вилата/къщата. Предполагам в този форум сме повече от вторият тип и не се засягам от това.
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги има недоразбиране.
Аз долу-горе познавам проблема на bulhomes, и знам че при него автоматично решение няма да има...
Ще трябва да се примири с това че ще пали генератора и след това да го включва към консуматорите.

П.П. Е може да има... но не е оправдано икономически...

П.П.П. Какво им пука на 15 пияни гарги, че няма ток за 10 минути, след като в О......ка нямаха ток за няколко дена.
:drinkers:
bulhomes2 - майстор
:partyman:

Не е кой знае колко скъпо автоматичното гасене на генератора и минаването към ток от мрежата. Някъде мярках 15-20 kW -ови контактори по 25-30 лв. Даже съжалявам, че не помослих за това по-рано, и за новата вила съм купил ръчен, по спомени - малко над 50 лв беше. Виж за автоматично палене няма да се засиля...
tgv - специалист
Темата е интересна. По всякая вероятност Има Буфер и следяща с-ма. С сигурност Има и Акумулатор.
Последна промяна от tgv на пет яну 20, 2012 8:40 pm, променено общо 2 пъти.
bulhomes2 - майстор
Съмнява ме, че скоро ще има принудително отстранени от форума откачалници.
infomar
Давам примерни генератори в диапазона 5-6 киловата които са достатачни за еднофамилна къща с известен резерв от около 25%. Ценови диапазон до 1400 лв.
Моля ако някой е по-опитен да каже кой от всичките е най-подходящ като марка или други данни. Същите могат да се намерят в различни магазини и цени предполагам приблизителни, не съм ги търсил в много сайтове и магазини.

Генератор SPG 6500 Цена: 1,030.00лв.

Изображение
мощност: 4-тактов, 13.0 к.с. фази: монофазен изх. мощност MAX: 5500 W честота: 50 Hz
Генераторът е със следните характеристики: заземяване: да обезшумяване: не транспортна рамка с колела: не изходи 220V: 2 изход 12V: да горивомер: да волтомер: да тегло: 90 кг LxWxH: 680x510x550 ниво на шум: 79 dB условен разход на гориво: 2.51-3.58 л/ч капацитет на резервоара: 25 л. двигател, мощност: 4-тактов, 13.0 к.с. фази: монофазен изх. напрежение: 220 V изх. мощност MAX: 5500 W честота: 50 Hz

Генератор LT4500A ръчен старт GARDENIA Цена: 972.00лв.

Изображение
Двигател: въздушно охлаждане, 4-тактов, OHV, едноцилиндров Кубатура, cm3: 242 Макс. мощност двигател, Kw: 5.9 Макс. AC мощност, VA: 3500 Ном. AC мощност, VA: 3200 AC Волтаж, V: 220/110 AC Честотоа, Hz: 50/60 Резервоар, L: 15 Работа без прекъсване, h: 13 Мин. разход на гориво, g/Kw/h: 360 LT4500A ръчен старт GARDENIA * Производител: GARDENIA Тегло: 70.000 кг Цена: 972.00лв.

Генератор Firman SPG 6500 Цена: 1,150.00лв.

Изображение
Бензинов генератор, 6.8kVA/5.5kW, 220V, резервоар 25 L, време за работа с един резервоар 10h, A.V.R-стабилизиране на напрежението, 76dB(A), двигател 13HP, 90kg
Изображение
Бензинов генератор Firman, 6.8kVA/5.5kW, 400V, резервоар 25 L, време за работа с един резервоар 10h, A.V.R-стабилизиране на напрежението, 76dB(A), двигател 13HP, 106kg, електростартер Цена: 1,390.00лв.

Генератор LT5500EA ел.старт с дистанционно 1,323.00лв.

Изображение
Двигател: въздушно охлаждане, 4-такотов, OHV, едноцилиндров Кубатура, cm3: 337 Макс. мощност двигател, Kw: 8.1 Макс. AC мощност, VA: 4500 Ном. AC мощност, VA: 4000 AC Волтаж, V: 220/110 AC Честотоа, Hz: 50/60 Резервоар, L: 25 Работа без прекъсване, h: 12 Мин. разход на гориво, g/Kw/h: 313

Мотогенератор GG 5000S Цена: 1,330.00лв.

Изображение
Двигател: IC 340 OHV Мощност на двигателя: 11 к.с. Обем на резервоара: 22 л.

Генератор FPG 5800Е2 Цена: 1,380.00лв.

Изображение
Бензинов генератор Firman, 5.75kVA/4.6kW, 230V, резервоар 25 L, време за работа с един резервоар 10h, A.V.R-стабилизиране на напрежението, 72dB(A), двигател 11.5HP, 107kg, на колела, електростартер

Монофазен генератор - 5.5 kW със стартер PETROV Цена:- 1400 лв.

Изображение
Модел на генератора: DV6500DA Тип на генератора: Синхронен, Обезшумен Тип на двигателя: Четиритктов бензинов с въздушно охлаждане, едноцилиндров, хоризонтален изходящ вал на лагерно окачване, висящи клапани Максимална мощност: 13 к.с. при 3600 об.мин Обем на горивния резервоар [л]: 25 Стартиране: Електрически стартер Продължителност на работа [час]: 9 Капацитет на маслото в картера [л]: 1.1 Напрежение на изхода за постоянен ток: 12 V / 8,3 А Максимална мощност на генератора: 5.5 KW Напрежение при променлив ток: 220 V Честота на тока: 50 Hz Габарити (Д х Ш х В): 935 х 555 х 770 мм

Ако има други в този ценови диапазон с по-добри показатели, моля да дадете информация.

Тема "захранване на фамилна къща с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: