Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tripioo написа:
е па пита за "пластмасова" основа , т.е значи става с палстмаса..
Пластмаса има само на първата снимка (вижда се напукана). Другото е ламарина (втора и трета снимка).
tripioo написа:
... а и лампата с толкова тънки трабички не мисля 4е е десет метра висока , че да му трябва някаква значителна тежест ...
Не са тънки.
Оригиналния "Бетон" тежеше минимално 7-8 кг. Може и да е било преувеличено, но по-малко от 5 кг тежест не смея да дам.
tripioo написа:
ами не можеш ли да изполваш старата тежест а само отгоре да сложиш шперплат така че да не се разпада .... ?
Още в самото начало пиша, че се разпадна.
tripioo - специалист
е пич слет като е било бетон .... даваи с бетона (цимента и или друго ) а огоре епоксидна смола да не се кърти
tripioo - специалист
или си потърси лист дебело желязо , аз в къщи имам едно парчв 10 на 15 на 1 см което тейи поне 1 кило ... търсиш нещо за твоите размери , и поне няма да се разпада после
bulhomes2 - майстор
Абе не се занимавай с плексигласи, шперплати и прочие кофражи. Обърни стойката с дъното нагоре, излей си бъркоча и го изчакай да стегне. Бетона е цимент+пясък+вода. Може и каквото имаш - лепило за плочки, изолации и тем подобни. Ако ти се занимава можеш да вкараш и някоя тел за армировка преди изливането. Това в момента ми прилича на гипсово, а може и да е варова мазилка (киреч) - те са по-крехки и биха се счупили по-лесно при удар.
Последна промяна от bulhomes2 на чет яну 19, 2012 5:57 pm, променено общо 1 път.
tripioo - специалист
е човека сам си знае но би било интересно да постне снимки после ...
bulhomes2 написа:
Ако ти се занимава можеш да вкараш и някоя тел за армировка преди изливането.
Нямам избор, май така ще направя. Ще го излея от лепило за плочки. Вместо арматура (щото нямам нищо подходящо) ще използвам мрежа (от тази дето се слага под мазилките). Такава поне имам. Притеснява ме лепилото/бетона, да не поддаде, като затягам болтовете. Явно ще трябва да се внимава.
Да попитам. Може ли най напред да сложа някакво фолио (готварско) за да не изливам направо в формата?
tripioo написа:
е човека сам си знае но би било интересно да постне снимки после ...
Разбира се, че ще постна. :)
bulhomes2 - майстор
stanilabg май не обяснявам добре. Заливаш бъркоча. Слагаш шайбите и завиваш гайките докато бъркоча е течен. Целта е шайбата и гайката да влязат леко в него за да не стърчат. Всъщност те не би трябвало да стърчат, но ако не ги завиеш докато е мек бъркоча после няма да имаш как изобщо да ги завиеш - ще са скрити в бетона. Де факто тези шайби и гайки ще ти държат бетона да не се изхлузи от формата като я обърнеш.
velsi - Почетен майстор
Аз бих ползвал за тази цел гипс. По-лесно и чисто се работи с него, можеш да го налееш дори на няколко пъти ако количеството е голямо, резултата виждаш веднага и ако не ти хареса или не се получи от първия път можеш да го махнеш лесно и да повториш.
bulhomes2 - майстор
Ама виж, че предното му се е натрошило. Явно лампата се ползва често като движимо имущество с принудително и рязко спиране на ускорението. А и гипса стяга бързо, което за него ще е проблем. То и за мен е де, когато ми се наложи. И на последно място - гипса е по-лек.
bulhomes2 написа:
stanilabg май не обяснявам добре.
Много добре си обясняваш.
За гайките не се притеснявай. Ще сложа предварително някакви ограничители - къси PVC тръбички или шлаух, през чийто отвори лесно ще минават гайките. Разбира се, не толкова големи за да не минат и шайбите. :wink:

velsi, bulhomes2 има право, гипса е крехък.
Трудно е да се каже, дали предното е било гипс - изглежда, но не съм сигурен. По скоро някакъв примес на гипс с още нещо.
Между другото, продавачката в магазина от където съм я купувал, каза че и други са се оплаквали, че им се е счупила основата. Явно са шиб.но направени.

Тема "Съвет за поставка/основа на стояща лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: