• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
saraneron - специалист
Значи от 365 лв през трето тримесечие на 2009 се вдига на 542 лв през трето тримесечие на 2010 и се радваме, че ДКЕВР я намаля с 0.94% на 537, при положение, че Булгаргаз са поискали да е 535! Аз ли нещо не разбирам или "керванът си върви ..."?http://karapetrov.com/blog/най-изгодно-отопление-2/
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз ти казах да не се занимаваш със слухове от малките населени места, ама ти пак продължаваш :-D .
Здравейте, нов съм в форума ,но от много време в отоплението. За един и същ апартамент разликата м/у сметките може да е 4 пъти само заради правилно изработената инсталация. Ако не са сметнати добре радиаторите или какъвто ще е начина на топлоотдаване и не е поставена необходимата автоматика нещата стават много лоши. За 2стаен сметката може да мине 300лв на месец, като за същия може да е под 80лв. ТА нещата са много индивидуални, лично мое мнение е, че на газ с добра инсталация е най-евтино и безпроблемно.
rady1st, добре дошъл! Ти си ме чел някъде за да говориш същото като мене? :-D Майтап, напълно съм съгласен с теб.
valio2007 - специалист
rady1st написа:
Здравейте, нов съм в форума ,но от много време в отоплението. За един и същ апартамент разликата м/у сметките може да е 4 пъти само заради правилно изработената инсталация. Ако не са сметнати добре радиаторите или какъвто ще е начина на топлоотдаване и не е поставена необходимата автоматика нещата стават много лоши. За 2стаен сметката може да мине 300лв на месец, като за същия може да е под 80лв. ТА нещата са много индивидуални, лично мое мнение е, че на газ с добра инсталация е най-евтино и безпроблемно.
С 80лв и 2 читави климатика ще изкараш целия сезон в този 2-стаен.
tanyaR - помощник
valio2007 написа:

С 80лв и 2 читави климатика ще изкараш целия сезон в този 2-стаен.

Само не каза колко часа на ден, колко дена в седмицата и колко дни в месеца ще са включени тези климатици и колко градуса топло за тези 80 лева месечно? А и също колко пъти ще включваш бойлера, за да ползваш топла вода за 2-3 дневно миене на съдове, къпане и др. хигиенни нужди поне на 2 души за да си пак в сметката от 80 лева???
branko_d - специалист
според мен не е по-изгодно отоплението,но когато ползваш само топла вода е по-изгодно от другите алтернтиви.
много зависи колко е населено мястото където живееш и какво ти е котлето.
Аз например съм с Висман и като цяло съм доволен, но все немога да се оправя с настройката на налягането и радиаторите понякога са наполвина студени
Витопенда е най-дървения котел по принцип. Какъв е проблема с налягането на водата?
branko_d - специалист
LazarGanev написа:
Витопенда е най-дървения котел по принцип. Какъв е проблема с налягането на водата?
много бързо пада под 1 и се задърва там,а казаха да я държа между 1 и 2, но допълва системата и след малко пак пада
roofmaster - напреднал
Газта-пълен монопол и винаги трябва да има алтернатива.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 29

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: