• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
Здравейте колеги. Най-сетне намерих решение на проблема с асансьора- http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... fragment-2 , но проблемът сега идва от това че това устройство работи на 12 v , техникът който подържа асансьора ми каза че имаме 19 и 38 v в кабината (което ми се струва доста странно). Та мисълта мие има ли вариант да понижа напрежението до необходимите ми 12 v , и ако има как и посредством какви елементи може да стане това(има ли готови платки). Благодаря ви предварително.
piron45 - майстор
Можеш да намалиш напрежението на 12V с интегрален стабилизатор на напрежение 7812. Струва стотинки. Можеш да му пуснеш 19V но да е изправено тоест 19VDC. Мисля че държи на ток до 1А.
mita6kiii - специалист
piron45 написа:
Можеш да намалиш напрежението на 12V с интегрален стабилизатор на напрежение 7812. Струва стотинки. Можеш да му пуснеш 19V но да е изправено тоест 19VDC. Мисля че държи на ток до 1А.
Колеги, някой можели да даде схемичка ,как да се свърже въпросното 7812.
При мен от 35-40 волта променливо искам да е 12-14 волта прав ток.
mita6kiii - специалист
Не разбирам английски ,ама това не е ли от 12 VDC - 5VDC.
При мен от 35-40 VAC искам да стане 12-14VDC.
miroton - майстор
http://www.pchelar-probvaisambg.com/sta ... spisak.htm
Само стабилизатора го вземи в ТО-3 корпус и да сложиш радиатор.
Използвай 19 волта.

Прикачен файл

St115_24SN9.jpg
St115_24SN9.jpg (28.56 KиБ) Видяна 3444 пъти
mita6kiii - специалист
:prayer: :prayer: :prayer:

Благодаря ви много колеги!
miroton - майстор
Само смени кондензатора 2200мф с 4700мф 35в,потърси стабилизатор МА7812 Тесла,до сега с тях не съм имал ядове.
valentin114 - специалист
Прикачен файл:
S1056267.JPG
mita6kiii написа:
Не разбирам английски ,ама това не е ли от 12 VDC - 5VDC.
При мен от 35-40 VAC искам да стане 12-14VDC.
Клипчето показва начина на свързване...и колегата го е посочил. А за корпуса ти изпращам фото...колега miroton, в схемичката, която си дал, в т. 3 на МА7812 означи + 12 V, че така е малко подвеждащо.
paralesa - специалист
19 волта,но не уточняваш прав или променлив ток?
Ако е прав ток,директно може да го вържеш,уверен съм,че спокйно ще издържи. Всички уреди се правят с опредлен толеранс на входното напрежение,който позволява и по-висок волтаж в зависимост вече от ампеража
  • 1
  • 2

Тема "Достъп до асансьора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: