Хубава е горелката , още по хубаво и е електронния панел който я кара да работи с модулиране -далеч по качествено от Ератовските горелки с ръчна постоянна настройка на мощността .Или друго казано -горелката пали с показание за мощност 100%, след загряване на водата в инсталацията -автоматично спада и до 10% .Виж ги в сайта на БГ Терм , или на живо там , или при клиент у тях най добре.
Какво ви е мнението за Горелкатата Waterland IVG bio-energy S40 монтирана на ПРИТИ-GA 26 kw? Интересувам се за да не се прецакам защото пари за нов по-хубав котел няма.Котлето в момента на дърва и на въглища грее супер.Къщата ми е със изолация и пвц дограма.В момента е 25 градуса.Отоплявам 2 етажа около 140кв.м.Дали горелката ще ми върши работа ,но да не ми свали кожата другата зима.В момента 1000лв. ми стигат за отопление през целия отоплителен сезон.Като чета коментарите във форума дали няма да скоча на 2000лв. с пелети.Чакам разумни съвети.
Здравейте на всичкки. Искам и аз да попитам / ако може де /, та първо да обясна:
1. Имам външна изолация
2. ПВЦ дограма
3. Котел на въглища "виадрос у26 - 46киловата"
4. Два етажа по около 75кв.
Та решил съм да сложа горелка "Ferroli - P7 "малката 14-35кв.
има ли смисъл или ???
Зависи какви са ти очакванията. Със сигурност с пелети е по-скъпо отколкото с дърва и въглища. Обаче е много по-комфортно и удобно. Няма ги тия пушеци, мръсотия и често чистене на котела но удобството струва пари. Понеже пелетите са скъпо гориво, трябва да се предвидят пари за модернизиране на системата, с цел тя да е икономична (трипътни вентили със задвижки, контрол по стайна и външна температура, евентуално буфер и т. н.). Вложените пари ще се върнат след това от икономията на пелети. Не познавам цитираната горелка. Според мен, не си струва да търсим най-евтиното на пазара, защото после няма да сме доволни от резултата, пък тъй или иначе ще сме похарчили някакви пари.