Дойдох в България 96г. и видях една картинка която не съм виждал от 20г.,видях масово цепене на дърва.От Украина съм-бесарабски бг.,там всичко е газифицирано.В началото беше свободно,без газомери,фиксирана сметка според м/3,така зарибиха и всички юруш.След 2г. задължиха газомерите и на всеки 5-6мес. поскъпване на газта,лошо качество последните 10 год.(повече въздух по малко продукт),а газомера върти та се къса но без калории и не на посл.място спиране на крановете-освен тези които се чуха по медиите.Сега картинката е друга-старата мода се връща-дървата и др.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
roofmaster
- напреднал
286 мнения в "Отопление на газ-изгодно ли е?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
В Бг газификацията е по немски стандарти, а не по украински и слава богу. Модата на дървата отминава отново и този път безвъзвратно - иде модата на пелетите 
BARD
- специалист
А забравих да попитам уважаваният от мен г-н Ганев/ от къде ще дойде евтината газ във уж строената по немски стандарти мрежа.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами сигурен съм в това, което говоря. Крадените дърва ще свършат много скоро, а всеки законен собственик на вървесина би предпочел да продава пелети вместо суровина
. За хубав котел качеството на пелетите е без значение, а пък конкуренцията и пазарът не търпят хитреците, така че - споко. Щом си на далавера - карай докато можеш, утре ще е друго 
BARD
- специалист
Е това не го очаквах от теб че за хубавият котел е без значение качеството на пелетите .
Извинявай нама какво повече да си говорим.
Очаквам съвсем скоро западняците да хукнат към България и да изкупуват некачествените ни пелети защото са евтини а котлите им до един са хубави и качествени но какво от това щом е без значение качеството на пелетите.
Извинявай нама какво повече да си говорим.
Очаквам съвсем скоро западняците да хукнат към България и да изкупуват некачествените ни пелети защото са евтини а котлите им до един са хубави и качествени но какво от това щом е без значение качеството на пелетите.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами виж сега - случи се така, че тази есен съм монтирал 7 пелетни котли Пелетерм. За парите си са много хубави, при това са български. Горят всякакви пелети без никакви претенции, важното е да са евтини
. Половината от собствениците им са се отоплявали преди това на дърва и въглища, но никой не смята да се връща назад и всеки казва че е несравнимо удобство при почти еднакви цени. Имам монтирани и горелки - същата работа, само дето са по-капризни към пелетите. Става въпрос за Варна, пък у Ваше село все още може да по-изгодно на дърва, не споря. Говоря за тенденциите.
sensi
- специалист
И аз не съм сигурен, че е отминало времето на дървата. Често пътувам по магистрала Хемус и виждам какви тирове с дърва пътуват към София. Само като се направи една обиколка на околовръстното на и ти става ясно за размерите на отоплението на дърва. Предполагам, че и в другите градове е така. Вярно, че удобството на пелетите е несравнимо с хамалуването на дървата.Незнам колко струва кубик за отопление(лятото беше 50-60 лв), но пелетите са вече 400 лв/т. Но пък като сметнем за производството на пелети колко дърва са необходими. Това че са екологични, понеже било от отпадаци на дървопреработването са врели некипели. Сериозна сеч пада и там.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Обикновено не, ама ако е китайско не знам

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература