• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 285
Ел. инструментите. Консумативи.
Тани - модератор
За новия бан ме сърбят ръцете и така или иначе сам питаш за него , ще ти кажа , че при първата изцепка - ти знаеш за какво говоря , повече компромиси няма да ти бъдат правени - следващата регистрация ще бъде банвана веднага без да си нарушил нищо , а мненията ти ще бъдат изтрити!

Относно винтоверта :? :? :?
valentin114 написа:
Тани, ... бих ти казал, че втората скорост на винтовертите е за пробиване, не за навиване...знаеш ги двете...1100-500
единия винтоверт ми е със една единствена скорост - 0-2600 об/мин , а дори не са му сложили патронник за да му сложа свредло - ами за какво да го използвам тогава :?:
valentin114 - специалист
Още веднъж :) , и покажи какво си сътворил с тая уникална машинка!
Тани - модератор
Ползвам го за почти всичко , без завиване на гипскартон (за да не му влиза прах в патронника - за тази цел си имам други два винтоверта)- завиване на копчета в профилите , монтиране на конзолни кутии в гипскартон - тези дългите винтове ги врътка за отрицателно време, монтирам ключове , контакти клемореди , ел.табла и какви ли не фини неща независимо, че може да развива 2600 об/мин и има максимален въртящ момент 100Nm, също така прецизно може да върти с под 1 об/секунда и спирането дори от максимална скорост става моментално с пускането на спусъка!
Тани - модератор
valentin114 написа:
Тани, акумулаторен ли е винтоверта с обороти 2600...не си правя шегички с теб, просто не съм информирам и търся знания /каквито получавам в тоя форум/
Разбира се че е акумулаторен , електрическия с който завивам гипскартона е с 4600 об/мин , ако 2600 ти се струват много за завиване на винтове! А ако ти се струват много за акумулаторен , ето по-големия събрат - моя изглежда по същия начин , само че е 12V и съответно малко по-бавен и не толкова мощен!

ПП защо си триеш мненията!!! Отговора ми остава да виси във въздуха!!!

Прикачен файл

Винтоверт за пробиване.png
Винтоверт за пробиване.png (67.45 KиБ) Видяна 4741 пъти
valentin114 - специалист
Не остана нищо във въздуха, вероятно има знания, които трябва да попълня. Дрелките /които съм виждал/ имат обороти от порядъка на 3 000...винтовертите- /акумулаторните/, много по-ниски...погледнах си акумулаторния винтоверт /двускоростен...350-1050/...не влизам в спор, искам да зная сега повече от вчера.
Тани - модератор
Няма лошо - както виждаш даже обяснявам .Нямаше нужда да си триеш въпроса!
gottogetit - специалист
здр колеги, като типичния български инженер, които постоянно мисли нови неща, реших на новата машинка, да си сложа индикатор с 3 светло-диода, за индикация на силата на батерията. обмислям и да сложа 2-3 бели диода за осветяване на тъмни места на работа.

Прикачен файл

Image1364.jpg
ZEDYCUS - майстор
Тани
А ако ти се струват много за акумулаторен , ето по-големия събрат - моя изглежда по същия начин , само че е 12V и съответно малко по-бавен и не толкова мощен!
Винтоверт за пробиване.png
Тани, на линка който си дал, са объркани моделите на Макитата. Показан е на снимката BTD140, BТP140 e на линка по долу. 4 в едно е, винтоверт, бормашина,ударна бормашина и ударен винтоверт.
http://www.makita.com.au/products/lxt/l ... er?Prodid= Мерак ми е, да го пробвам някой ден. :-D
bisermonov - специалист
pavkatay написа:
Тани написа:
bisermonov написа:
...Аз работя с бук и не пробиеш ли предварително отвор няма шанс да завиеш винт 6х60 ...
Защо? Къса винта ли? Или се цепи материала!
Аз залагам на първото без да имам някакъв опит. :?
Поне с тези които съм работил винтоврътки не могат да завият винта до край.
pavkatay - майстор
http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT29 ... 90dwe.html
http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT29 ... 30dwe.html
Не видях тези дали са разисквани някъде.
Има ги двата за 500 лв и почти съм решил да си ги купя.
Това, което се чудя е тези 90 Н.М на ударния дали ще са ми достатъчни да навивам крепежи- дюбели (8х150или 10х150) и АМО винтове (например 7,5х130). :?
Преди няколко дни гледах как за тази работа ползваха един перфоратор син БОШ. Първо с него разпробиваха отворите в бетона, после слагаха накрайник торкс и навиват винта с удар. Само не разбрах удар ли беше или ползваха предпазния съединител на машината.
Аз по принцип си търся по-леки инструменти (нищо, че не са толкова универсални), защото ме болят после ръцете. :)
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 285

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: