Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Сакън не си копувайте тоя боклук от Лидъл,филтъра му се запушва почти веднага и после нищо не дърпа,а почистването след това е още по голяма мъка :x Аз даже 79лв се набутах :x
joro_vn - специалист
Аз си купих такава за 47 лв от Алати. Филтъра наистина се запушва много бързо, обаче причината е че пепелта е много фина и задръства моментално всеки филтър на всяка прахосмукачка. На тази просто се измива. Ако е по рехав и пропуска ще се прецакат лагерите на мотора от прахоляка.
Другото добро решение е прахосмукачка с воден филтър. Имах и такава, но тогава и миенето на резервоара е досадно след всяко ползване.
nokoniko - специалист
Какво ви е мнението за Горелкатата Waterland IVG bio-energy S40 монтирана на ПРИТИ-GA 26 kw? Интересувам се за да не се прецакам защото пари за нов по-хубав котел няма.Котлето в момента на дърва и на въглища грее супер.Къщата ми е със изолация и пвц дограма.В момента е 25 градуса.Отоплявам 2 етажа около 140кв.м.Дали горелката ще ми върши работа ,но да не ми свали кожата другата зима.В момента 1000лв. ми стигат за отопление през целия отоплителен сезон.Като чета коментарите във форума дали няма да скоча на 2000лв. с пелети.Чакам разумни съвети.
syncho - майстор
nokoniko не остава много до края на сезона изчакай и събери малко повечко парички през годината и си вземи нещо по-добро като цяло. Пожелавам ти го както и на всички останали с подобен проблем
kok - специалист
nokoniko ако са 2000лв добре :-D ама има значение и каква ти е системата :wink: изолация ама каква и къде вътрешна? външна? на тавана? на пода? :? също и какви градуси би искал да подържаш някой карат на 21-22гр други жените им треперят от студ на 26-27гр :lol:
akachev - помощник
Привет на всички,
след пълни 2 месеца работа нон-стоп, т.е. след 1500 часа,днес и аз направих почистване на котела. Извадих някъде около 1/2 кофа суха пепел,която се сваляше с бояджийска четка.Иначе всяка сутрин преди да тръгна за работа и вечер когато се върна отделям по около 5 минути за почистване с ръжен на огнището от евентуални натрупвания от шлака. Всяка неделя преди обяд изчаквам момент на покой на горелката и изхвърлям седмично пълна кутията с пепел. С метла докъдето стигам свалям (без разглобяване) налепената пепел по топлообменника. Днес от тръбата към комина изкарах около 2 шепички пепел. Доста по голямо количество излезе след като свалих декоративния капак и развих крилчатите гайки. Другата седмица(ако даде времето) ще сваля и горния капак за да проверя и вътре как е. По отношение на разхода на пелети: за 60 дни 222 чувала х 15 кг = 3330 кг или средно 2.22 кг/ч х 0.38 лв = 0.8436 лв/ч; за денонощие 20.2464 лв или за месец 607.39 лв. Между другото все още не са идвали от Ерато за да направят замервания и настройки , но до края на сезона има време.
joro_vn - специалист
При мен дойдоха тия за настройките най после след 3 месеца работа на котела. Замериха газовете с газанализатора, казаха " аха, в норми е", написаха гаранционната карта, взеха 90 лева и заминаха. Мнението ми е че нищо не разбират и не ги интересува. Честно казано съжалявам че не ги разкарах без да им давам каквото и да е пари, а гаранционната карта да си я.....
niki_nadj - специалист
joro_vn написа:
При мен дойдоха тия за настройките най после след 3 месеца работа на котела. Замериха газовете с газанализатора, казаха " аха, в норми е", написаха гаранционната карта, взеха 90 лева и заминаха. Мнението ми е че нищо не разбират и не ги интересува. Честно казано съжалявам че не ги разкарах без да им давам каквото и да е пари, а гаранционната карта да си я.....
Може ли да дадеш данни от замерването . Моите са по-назад в темата .За сравнение!!!А именно...
А ето и данни от газ анализатора :О2- 12.8 ; ланда- 2.4 ; изх.газове 188гр. при 80см.от изхода на комина ; под налягане 42.5 ; КПД - 88 процента.
joro_vn - специалист
Не ми оставиха данните. Всъщност те мериха само състава на изгорелите газове. Другите данни които споменаваш мисля че се вземат от контролера на котела, там въобще не са поглеждали. Котела е Пелетерм 2 и аз като "прост" потребител нямам достъп. Търся паролата за достъп и повече технически данни за котела. Ако накой ги има ще съм благодарен да ги сподели.
Абе аман ти и сервиза...
syncho - майстор
akachev те май чакат да изтече гаранцията и тогава да минат... :)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: