Най - вълнуващия въпрос зимно време.
embata - напреднал
Здравейте,

живея на последен етаж в нова кооперация от 2008г и съответно отоплителната система е по-съвременна и сме вързани към Топлофикация! До преди няколко дни всички радиатори си работеха добре, но сега слагам врътките на 5-та степен на всякъде и радиаторите са студени, при обезвъздушаване на пробките на отделните радиатори не излиза въздух а студена или понякога хладка вода!!! Единствено лирата в банята е леко топла!!! Какъв може да бъде проблема, преди няколко дни под мен се нанесоха хора, ако те сега са отворили системата и е имало въздух, щеше да се качи при мен, но както писах такъв няма!!! Не знам какво да правя! В коридора имам конзола за парното на която има две големи врътки, с едната да пускам парното в апартамента си, а с другата май да слиза надолу по системата хладката вода! След всеки голям кран има по три разклонения с малки кранчета, които предполагам са разклоненията до трите отоплителни съда в апартамента!
Моля за помощ!
vvventsi - специалист
Решението е едно да врътнеш един телефон на топлофикация и да им кажеш че не ти работят радиаторите!
Transporterr - специалист
а щранговете топли ли са?
щом си с централно парно >> Топлофикация
Pol™ - напреднал
Доколкото виждам си сигурно и с отделен топломер за апартамента, ако е така виж му дебита и ако е нисък викай да ти почистят филтрите.

Първото нещо обаце трябва да е проверка на помпата на системата по принцип.
Gadnyara - специалист
... а още по-лесно е да звъннете на съседите под/около Вас и да проверите как е при тях.
Има вариант, новонанесените съседи докато са опитвали да пуснат топлината за тях, да са затворили ваш кран някъде по етажните колектори.
Възможно е системата грешно да отчита висока външна температура и съответно да подава ниска t*C на водата към абонатите.
Цитирайте данните от топломера.
lux_e_on - специалист
Намери кой да ти отключи абонатната и провери какво е налягането на системата,каква е температурата на подаваната от Топлофикация вода и на тази след топлообменника(тази на инсталацията),на каква скорост е помпата.После може да помислим заедно.Иначе ако си наблизо до мен-Младост мога да помогна.
syncho - майстор
Човека няма работа в абонатната не го пращайте за зелен хайвер. Най-вероятно или не е настроена както трябва или подаването към адреса е слабо поради друга причина. Който и да е от вариантите пак се звъни в Топлофикация. Там си имат аварийни групи, които точно това им е работата. След като нямаш въздух в системата звъни им и не ги жали.
lux_e_on - специалист
Не ги жали,само 30 кинта прежали,няма да те пропуснат !!!!
syncho - майстор
Какви 30лв говориш? Това си е проблем в тяхната инсталация. Да не ги викам масаж да ми правят, че ще им давам 30лв?

Тема "Парното на 5, а радиаторите студени!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: