Да, ама сега пък и АртКам ли да инсталирам?
Би трябвало да има нещо, което да чете Г-кода директно и от там да смята километража на машината за дадена задача.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi
- Почетен майстор
443 мнения в "CNC софтуер"
MrMurdjo
- майстор
Времето го дават всички, той и Мах3 може да го сметне на симулация. Аз питах за изминатото разстояние (работни и празни ходове). На лазерджиите им е лесно, нямат пасове в дълбочина
Тия, дето правят щанци, имат някаква програма, която им смята и дължината на режещата лента.
Възникна въпрос как фирмите, които предлагат услуги за гравиране, надписване или пък рязане пресмятат цената на работата. След което едно търсене из нашия нет даде някакви резултати, в които се споменава и цена на линеен метър.
Само че например при мен да се гравира фино една табелка колкото визитка, натрупва някъде към 3 метра пробег (работен, заради много малките стъпки и ползване на фрезер с връх 0.2 мм) по приблизителни сметки. Отделно, че като време става доста по-бавно от рязане по контур с относително постоянна скорост.
Затова се запитах няма ли софт, който да смята това.

Възникна въпрос как фирмите, които предлагат услуги за гравиране, надписване или пък рязане пресмятат цената на работата. След което едно търсене из нашия нет даде някакви резултати, в които се споменава и цена на линеен метър.
Само че например при мен да се гравира фино една табелка колкото визитка, натрупва някъде към 3 метра пробег (работен, заради много малките стъпки и ползване на фрезер с връх 0.2 мм) по приблизителни сметки. Отделно, че като време става доста по-бавно от рязане по контур с относително постоянна скорост.
Затова се запитах няма ли софт, който да смята това.
tsenkov
- специалист
Колега, наи-добре смятаи на час + % от износването на фрезата +други консумативи умножено по процента на печалба. А някои включват всичко в цената на час. Например фрезовите услуги които ползвам плащам 20лв на час и не ме интересува нищо.Това е за единични броики за серия цената е друга.
nesa
- специалист
velsi написа:Тези Vectric не разбрах защо ги хвалят толкова. Подкарах ги но не останах особено впечатлен. Всичко, което има в тях го има и в Арткам. Дори интерфейса изглежда по сходен начин.Съгласен съм с теб, но все пак е по-малка и по-лека, а и винаги е добре да има и алтернатива

bisermonov
- специалист
Тази vectric програма само за гравиране ли е или може да подържа и 4 и повече оси.
shulio
- специалист
Аз примерно го хваля вектрика заради супер интуитивния интерфейс и начин на работа. С арткам не можах да се оправя. За тези които са работили със аутокад или солидворкс, арткам може да им се стори като детска игра, но който няма опит с такива програми има по голяма вероятност да направи готов проект на вектрик софтуерите отколкото на арткам
4 може за повече май не
4 може за повече май не
Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература