• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
galin.com - специалист
За частни лица важи ЗЗП (закон за защита на потребителите), в който е казано че срока за разрешаване на рекламация е 30 дни. След този срок имаш правото да развалиш договора (каквото и да означава това но така е написано) и да си поискаш парите обратно.
Ако обаче в този срок се съгласят да ти дадат същия уред но нов нямаш право да го откажеш.
Ти прекалено много си чакал. Ако е фирма обаче не знам как стоят нещата. А иначе сервизите могат да извадят от скала вода да ти докажат че е твоя вината за повредата особено ако е за производствено ползване.
Моя съвет е да си искаш парите и да си вземеш нов.
LazarGanev - "Велик майстор"
galin.com, благодаря за информацията, досега не съм се сблъсквал с подобен проблем и не си знам правата. А ето развитието на случая - след шест месеца чакане и закупени два телфера в това време (от друго място), а и сезона свърши, а те се ползват сезонно, отидох на разговор и поставих въпроса по-сериозно, като се отказах от телфера и предложих да взема вместо него перфоратор, който ми е по-нужен. До няколко дни получих положителен отговор и дори предложение за отстъпка заради чакането! Сега трябва да избера между ТОВА HITACHI и ТОВА SPARKY, защото това е избора в този клас, който предлага фирмата. Още се колебая в избора, макар да знам, че и с двата няма да сбъркам, нали? Приемам съвети! :)
velsi - Почетен майстор
Аз бих взел Спарки-то и не защото Хитачито изглежда лошо, а заради по-добре развития сервиз и достъпните резервни части. Колкото и да е добра и здрава една машина все някога се озовава в сервиза, нали?
LazarGanev - "Велик майстор"
Забравих да кажа за цените - Хитачито ще дойде с 30-40лв по-евтино от Спаркито (за него няма отстъпка). Сервиза на Хитачито е при тях, а на Спаркито е при друга фирма, пак във Варна. Попитах в друг сервиз на Спарки (не този, с който имат договор) и от там ми казаха, че специално за моделите с къртене като този, имало проблем с частите - в смисъл имат разлики (в зависимост от годината и месеца на производство били 4 модела) и стават обърквания. Та затова съм "на кантар" още
Здравейте имам един въпрос. Става дума за телфер райдер , ползва се за качване на чувалчета по 15 кг. От известно време при качване на чувалчета спира да работи , и след малко пак почва . Говорим за качване от партер до 4 етаж . Преди съм качвал по 5 пъти и не съм имал проблеми , а сега след първия път докато качи втория спира по 3-4 пъти. Та въпроса ми е къде е тази спирачка която пречи ? :?:
lov - майстор
Не ти е виновна спирачката. Първо виж дали охладителната перка е на мястото си и върти. Ако не е от там има шанс да е заминал работния кондензатор. И на последно място е дефектирал кликсон. като последните 2 неща и като гледам нямаш опит. Та си търси помощ от приятел.
  • 1
  • 2

Тема "Ел. телфер - проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: