• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
ZMeyGorianin написа:
Днес получих вътрешно тяло от климатик-18-ка. Някой знае ли каква квадратура мога да отоплявам с него?
Ще отопляваш повече от това което му дават като климатик.
jinio - специалист
kuuuuuul написа:
Сондата я слагаш максимално близо до ризата същото важи и за този който си взел.Моята помпа за 11 дни е изхарчила 16кв като работи само вечер,за сравнение стария ми фризер е на 11кв
Утре ще сложа този който ми го дате но маи това нещо няма да изключва попмпата примерно ако постигне 5гр разлока между тръбите както мие при слънчевия колектор и няма икономия на дърва
jinio - специалист
ZMeyGorianin написа:
Днес получих вътрешно тяло от климатик-18-ка. Някой знае ли каква квадратура мога да отоплявам с него?
Аз оня ден си монтирах тяло от 18 самсунг и топля едно холчинце 7.5х4.5х2.8 без проблеми.
nobreak - специалист
Колеги някой може ли да ми каже с печка с 8 kW водна риза ще мога ли да захраня примерно 3 тела от 18-ки? За обикновените радиатори ясно, но за тези чудесии как се смята?
Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се, че можеш да ги захраниш - с толкова мощност, колкото дава печката. Монтираш си трипътен вентил или поне термостат на помпата за да не преохлаждаш водната риза и си готов :wink:
kuuuuuul - майстор
18-ките са около 5-6кв едната на фреон,за да ги ползваш ще трябва да намалиш много оборотите на вентилаторите,според мен по добре намери по малки.Все пак всичко е малко не ясно защото не даваш никакви данни какво ще отопляваш.
nobreak - специалист
kuuuuuul написа:
18-ките са около 5-6кв едната на фреон,за да ги ползваш ще трябва да намалиш много оборотите на вентилаторите,според мен по добре намери по малки.Все пак всичко е малко не ясно защото не даваш никакви данни какво ще отопляваш.
Извинявам се. Едната стая, е 12 квадрата, другата е 16 квадрата, а третата е около 25 квадрата. Всичките са на 2.60 м височина. На фреон знам колко дават, но не знам на вода как са, за това питам тези които са си направили такава инсталация каква мощност ми трябва.
Поздрави.
kuuuuuul - майстор
Е ми аз мислех че си прочел по нагоре в темата,на вода няма да е по малко от колкото на фреон.
nobreak - специалист
kuuuuuul написа:
Е ми аз мислех че си прочел по нагоре в темата,на вода няма да е по малко от колкото на фреон.
Изчел съм темата, но не съм видял да го пише. Явно моята работа няма да стане с тази печка...Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
nobreak написа:
Изчел съм темата, но не съм видял да го пише. Явно моята работа няма да стане с тази печка...Благодаря.
Чакай бе човек, кой ти е казал, че няма да стане? Ти имаш да топлиш 50 квадрата - камината ще се справи, не гледай, че конвекторите са мощни - те могат и малко и много
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: