Мечтата на всяка домакиня
И сега кво шъ праим?
solo5 - майстор
моят беше:
* Максимален капацитет на засмукване 756 м³/ч
* Капацитет при свободен изход 540 м³/ч
* Капацитет по UNE-EN-61591 380 м³/ч

доколкото разбрах се гледа Капацитет по UNE-EN-61591 :?

P.S. Разбира се Технополис бяха обявили, че е 756 м³/ч. Аз затова избягвам да пазарувам от тях :-D
solo5 - майстор
Извадка от каталога за абсорбатори на Тека

Абсорбационен капацитет според Норма UNE EN 61591
Измерва се абсорбационния капацитет на абсорбаторите Тека според нормата UNE EN 61591, при следните стандартни условия за обем 3 м³ и налягане 15 Pa в стандартна инсталация при 30 см въздушен изход с вертикална тръба 1 метър, извивка на 90 градуса и хоризантална тръба 1 метър.

Капацитет на абсорбатора при свободен изход
Измерва се капацитета на изхода на абсорбатора без никаква инсталация.

Максимален капацитет на засмукване
Максималният капацитет на засмукване е теоретичния капацитет, който мотора може да генерира при оптимални условия.
Знам, че темата е стара, но да си напиша.

Първата цитирана обяснителна статия насочва към капацитет 10 пъти обема (обмяна за 6 мин.); купувате първото нагоре. Същото сочат и продавачите Лексгруп.
Втората цит. статия дава рамките от 6 до 12 кратен обмен на час. Другаде също посочват тези граници, като препоръчвани от различните производители. Нямало точна стойност, а препоръката зависела и от асортимента на производителя (няма да посочи повече от каквито предлага). Ако се вземе по-мощен, може да се ползва на по-слабо, което е по-тихо и не амортизирало мотора толкова (но е и по-скъпо). Ествено, колкото по-дълга, хоризонтална и завоеста е тръбата, колкото по-миризливо готвите, толкова по-мощен трябва да е ширмът.
Трети си падат по универсалните константи и сочат 12 обмена на час (т.е. изчистване за 5 мин.)
dpp - специалист
Здравейте колеги.
Ще купувам аспиратор, трябва да е бял обезателно за вграждане 60 см телескопичен. Вратичките ще са бял лак. Спрял съм се на два -трти варианта основно. Помещението е около 45-48 м3. общо кухня и всекидневна в едно ..
1. Teka CNL1 2002 Е.301.3.БЯЛ :
http://electron.bg/teka-cnl1-2002-e3013 ... d=2&zone=2
По -голям отвор 130 мм отгоре, по тих мотор , кофти че по стандарта UNE-EN-61591 го дават 400 m3/ч, Максимален капацитет на засмукване: 847 m3/ч , не знам дали няма да ми е малко слаб..??
2. EUROLUX By FABER FLEXA HIP W 60 Бял :
http://electron.bg/eurolux-faber-flexa- ... 22_335_220
Капацитет по IEC 61591: 500 m3/h, това е добре, но доста по -шумен го дават, няма втори филтър а има стъкло на място на втория филтър - незнам дали е недостатък..?
3. Предложете вие някой добър вариант..ако има такъв, до към 300 лв..може да е и друг цвят но да се сменя предния панел с възможност да се монтира примерно МДФ профил с цвета на вртатичките..
dpp - специалист
EUROLUX By FABER FLEXA HIP W 60 Бял
Вчера пристигна, в крайна сметка е единствения в тоя ценови клас IEC 61591: 500 m3/h. Тека е реално 400 м3/ч въпреки , че е с два мотора, а и е по -скъп - 230 лв..Дано работи безпроблемно в новата кухня. Ще пиша за отзиви когато влезне в експлоатация.. :-D
adler22 - специалист
Дай някакви отзиви за този аспиратор, че и на мен ми предстои покупка на такъв уред, кухнята ми е около 30 м3. Основното ми изискване е да не е много шумен, и не много скъп естествено. За Тека някаде четох че сервиза им бил много зле и ако не дай си Боже му стане нещо, много време го мотали.Иначе бях харесал един в ТП, но това ме спря да го купя
shadowman - майстор
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=12&i=9

Аз съм с флекса хип от 500 кубика и нещо май не сме много доволни. Аспиратора за да смучи колкото е дадено трябва да е на трета степен (или последна ако имат повече от 3) което няма начин как да е тихо.
adler22 - специалист
На мен реално ми трябва около 300-360 м3/ч., кухнята не е голяма ( 3,5 х 3, 5 х 2,6 ) ,затова си мисля че реално 500 м3 или 3-та степен рядко ще ползвам, но пък знае ли човек ;)
dpp - специалист
Е то хем 60 см , хем да е 500 м3 , хем да е тих - няма как да стане! Хип-а не е лош, обаче си иска да се отвори леко прозореца / то няма как да е иначе/ и ако е нещо доста осезаемо за готвене е добре да е на 3 степен! Шумен е - ДА, но няма и как да е тих както казах.. :?

Тема "Препоръчайте ми аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: