• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
Transporterr написа:
е какво му е на отоплението?
вярно че е малко латентно все пак, но кой ходи на вилата си само за час два, освен ако не я ползва вместо...ммм мотел на час :lol:
Предполагам инертно си искал да кажеш и точно това сподели и човека - тъкмо стопли и идва ред да си ходи.
batman - специалист
Смениха ми UPS-a, но след като го монтирах абсолютно същата работа. След изключване на тока, помпата започва да си бръмчи и вибрира. Вече не ми се разправя. Макар да твърдят от фирмата, че това не е нормално поведение, вече втори UPS се държи по същия начин. Иначе помата си върти. Оставям всичко така, пък нали е аварийно я се наложи я не!
Transporterr - специалист
май не вярваше като ти казвах че на УПС пише "идеална синусоида" но без кавичките :)
няма се плашиш, нищо няма да и стане на помпата :wink: освен това, това е авариен режим нали така няколко часа евнтуално..
а тези от тази фирма просто не смеят да си признаят, а може би и не разбират разликата, няма значение де. язък им за традицията на града в който се произвеждат :cool:
ако включиш един осцилоскоп ще видиш каква е причината, почти правоъгълни импулси и едни пикове във фронта на сигнала . другото което ще видиш е, че много малко се доближава (вероятно де, все пак не съм врач) до синусуида, такава каквато всички помним поне от математиката :) Особенноста е че не бива да се товари с максималната мощност, ами със около 1/3 по ниска.
напиши в гъгъла - модифицирана синусуида и ще да си изясниш нещата.

тази седмица ще мина да замеря на къщата и ще кача снимка на сигнала от подобни УПС :)
lux_e_on - специалист
Който иска хубав UPS с почти истинска синусоида ще трябва да отжали 700 лв.
batman - специалист
Стария UPS в режим "батерия" на изхода ми даваше 280V, този ми дава още повече - 290V. Може ли това да е причината? Или твърдо е от синусоидата или по скоро от липсата й.
Transporterr - специалист
покажи първо с какъв уред мериш?
дали е true RMS , и тогава се притеснявай
syncho - майстор
lux_e_on написа:
Който иска хубав UPS с почти истинска синусоида ще трябва да отжали 700 лв.
За тия пари ще ти внеса от Германия, Швейцария, че и ще останат... не се пресилвай толкова. Има си добри и тук.
batman - специалист
С оригинален китайски мултицет, с какво друго да меря! Да има 10, max 15V отклонение, но 50-60V не ми се вижда реалистично.
VLADO66 - майстор
Под товар ли го мери :?
minca - специалист
+1
VLADO66 написа:
Под товар ли го мери :?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12