Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yancho_lud - специалист
Здравейте, над две от стайте имам тераси( стаите на втория етаж са по малко) , но от скоро забелязах че когато вали повече или се топи снега, на тавана на стаята под едната тераса се появяват влажни петна и при по продължителни валежи избива влага по ъглите на стаята(може да олива по някоя фуга), в другата стая всичко си е ОК. Въпросът ми е какво да направя за да спра тази влага. Терасата е на мозайка, ако направя някаква хидро изолация дали няма да се оправи работата, но каква да е изолацията и с какво да се направи?
mladkal - майстор
Хидроизолация е неизбежна.
Продуктите са много на пазара и зависи какви парички си склонен да заделиш, колега.
# продукти за плочки (хидроизолации под плочки, лепила, фугиращи смеси)
# хидроизолационни продукти на циментова основа
# хидроизолационни продукти на битумна основа
# разни други.

weber.prim 801

Грунд за подготовка на порести основи преди полагане на керамични покрития и преди полагане на саморазливна смес.
weber.tec 822

Готова за употреба хидроизолационна мембрана на базата на синтетична дисперсия за безшевна и безфугова хидроизолация на бани, кухни, мокри помещения и балкони (до 6 - 7 m2). Силно еластична, с разтегливост около 310%. Предоставя гладка основа за лепене на плочки.
weber.tec 824

Отделен е момента, че трябва да се провери и наклона на съществуващата мозайка, за да се види на къде отива водата.
Ваклон и отводняването трябва да са безупречни. Ясно е че и с каквото и да намажеш, ако на терасата се образува басейн проблема не е решен.
Не приемай отговора ми за спам, а за ЪП.
Не претендирам за изчерпателност на своя пост, както и държа да отбележа, че диагноза в интернет не се поставя ток така.

Поздрави -Младен- Стара Загора
stiv1961 - майстор
Къде се изгуби, бе човек?
yancho_lud - специалист
Здравейте от няколко дни съм без нет и се мъча с един глобулски и за това се забавям с отговора. Така терасата е добре отводнена и не се получават локви освен когато водата в чучурите е замръзнала. Предлагат ми да направя някаква хидроизолация подобна на гума (мажела се счетка като боя) а отгоре се чудя дали ако налепя камък ще се получи добре или трябва задължително да са плочки?
VLADO66 - майстор
Изомакс имат настилка-хидроизолация.Идват полагат ти я и си ходиш спокойно отгоре.Питай в раздел "Хидроизолация"

Тема "Теч от тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: