Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте имам няколко въпроса ! Наскоро се преместих в ново жилище и съседите вдигат постоянно купони и шумът е невероятен ! Прочетох темите който са поставяни във форума но ми се иска малко по подробна информация и до колко обшивка от картон +вата ще ми реши проблема ? И има ли нещо по ефикасно за проблема с шума !!! :?
Предстенните обшивки от картон и вата не са панацея но вършат работа.....в зависимост от нивото на шум по добре е да се използват по тежки плоскости / гипсофазер двуслойно и вата + въздушна междина ....../ има доста варианти в зависимост от дебелината на предстенната обшивка която можеш да си позволиш.......
Pooh - майстор
Twobeer написа:
Предстенните обшивки от картон и вата не са панацея но вършат работа.....в зависимост от нивото на шум по добре е да се използват по тежки плоскости / гипсофазер двуслойно и вата + въздушна междина ....../ има доста варианти в зависимост от дебелината на предстенната обшивка която можеш да си позволиш.......
Абсолютно невярно твърдение - по тази логика монолитните стени са супер изолация, защото са си тежки по начало.
Звукоизолацията е ватата, не плоскоста. Много по-важно е при изпълнението да се избягват максимално твърдите връзки между конструкция и основа - звука се предава като трептение.
super-g-m написа:
Здравейте имам няколко въпроса ! Наскоро се преместих в ново жилище и съседите вдигат постоянно купони и шумът е невероятен ! Прочетох темите който са поставяни във форума но ми се иска малко по подробна информация и до колко обшивка от картон +вата ще ми реши проблема ? И има ли нещо по ефикасно за проблема с шума !!! :?
Най-евтиният вариант е следният - шумно е -> поглеждате си часовника -> минава 22:00 -> обаждате се на 166/112 за нарушаване на реда. На 3-тото идване и проблема ще ... отШУМи :wink:
Истината е, че само затварянето на стената с обшивка от гипсокартон и вата, ще има минимален ефект - шума ще се предава по пода, по тавана и по околните стени.
Колеги моля не се шегувайте шума е невероятен не знаете на какво съм подложен ! [-o<
Да сложим началото някъде. Първо казвате , че е по добре гипсофазер от гипсокартон защо ?
Абе Pooh, много си се разбързал с "АБСОЛЮТНО НЕВЯРНО" ако трябва да ти изнасям лекции за шумопоглъщане и шумоизолиране, ударен и въздушен шум ОК.....един от принципите на шумоизолацията е МАСА-РЕСОР-МАСА.....
ако можеш да му помогнеш на човека.....давай.......или пък се поуграмоти малко.....естествено, че връзките между конструкцията и стената трябва да има антивибрационна звукопоглъщаща връзка за да не предава ударният шум..... мога и да те "светна" на система за шумоизолация без конструкция....... пак с гипсокартон или гипсофазер + вата......
Както се казва .....срамно е да незнаеш...не е срамно да питаш..... :cool:
Забравих най-бързия начин.......АК 47......
Chefo77 - майстор
Най-евтино (и най-ефективно) ще излезе да си вземеш тапи за уши.
А иначе можеш да опиташ първо с добро - да говориш с купонджиите. После с полиция. Накрая им пусни змия в апартамента - гаранция за липса на по-нататъчни купони.
Иначе по-добър ефект ще се получи с картон с изрязани квадратчета (който знае как се казва, да сподели) и вата.
boreto1 - специалист
Двоен картон на лепене като между картоните найлон
Pooh - майстор
Сега Дветебири ще ме светне, каква е шумопоглъщащата способност на гипсофазера, защо е за предпочитане пред гипсокартона, а защо не е за предпочитане акустичната плоскост, тя пък за какво се използва (освен да взима парите на хората) и изобщо всички въпроси свързани със звукоизолацията. Най-вероятно ще се окаже, че не му се обяснява на простаци и ще спре да пише по темата, освен да обясни на някой, колко е прост. Аз ще съм благодарен и на малкото информация, която се изплъзне от един истински специалист и ще я очаквам с нетърпение.
boreto1 написа:
Двоен картон на лепене като между картоните найлон
Айдееее и найлона стана вече звукоизолация ... а лепенето е най-сериозният метод за изолиране на каквото и да е.
Аз се почуствах тъп и май само ще чета, белким се образовам малко.
:prayer: :prayer: :prayer:

П.П. Форума е Направи сам, но не всяка глупост трябва да се опитва на практика.
Фло - специалист
Казвал съм го и друг път:гумата е най-подходяща за изолиране на стената от ударен и фонов шум,колкото по-дебела по-добре.Затова атомните подводни лодки са изолирани с гумен слой отвънка.

Тема "Звукоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: