Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
pandov. - специалист
здравейте. Захванал съм се да ремонтирам една стара постройка (около 90 годишна).Помещението е 25квм построено е с керпич .
Та имам свободно време и някои лев и реших да го направя годно за живеене. Стаята беше много ниска около 2,20 ,затова съборих покрива (той така или иначе беше за ремонт) и надградих с четворки до около 2,80 и направихме чисто нов покрив.
Сега незнам как да направя тавана с гипсо картон или с нещо друго? също и стените , на тоя крпич може ли направо да се сложи изолация или нещо друго , или е най подходящо рабицова мрежа и отгоре да се измаже ( с кое ще стане най-добре и най-здраво) също и за пода се двоумя , тои е згур направо отгоре ли да циментирам или да го махам.
ПС помещението съм го преградил и ще има антре баня и тоалетна и кухня
Ще се радвам на всякакви предложения и съвети
Ето някои снимки

Прикачен файл

Снимка0455.jpg

Прикачен файл

Снимка0461.jpg

Прикачен файл

Снимка0462.jpg

Прикачен файл

Снимка0456.jpg
Spaidy - специалист
Ако ще санираш от вън, слагаш изолация и мазилка, от вътре изолация НЕ! Само гипсокартон с вата, може и без твой избор е. Тавана нищо не му пречи да го направиш и него от гипсокартон. За пода разчистваш колкото можеш от сгурията, мяташ малко чакъл, найлона и замазката. Хубаво е на замазката да сложите и мрежа :)
pandov. - специалист
отвътре мислех да накова рабицова мрежа да се измаже и шпаклова , защото е тясничко и ако зема да слагам профили и гипсокартон ще се стесни още, а за отвън тая изолация как се закрепя за тоя керпич , тия тапи (не им знам наименованието) ще държат ли в керпича ( ако може да ми обясните малко като за по начинаещ човек) , всъщност никога не съм се занимавал с тази деиност , но човек като има желание винаги намира и начин. За тавана и аз мислех да е с гипсокартон върху него вата между гредите и върху ватата незнам какво , може би найлон. И каква скара се прави в тоя случай единична или двойна
8180 - майстор
pandov. написа:
За тавана и аз мислех да е с гипсокартон върху него вата между гредите и върху ватата незнам какво , може би найлон. И каква скара се прави в тоя случай единична или двойна
Найлонът не е добра идея за отгоре - там се слага паропропускливо фолио.
За скарата други ще ти кажат, НО е хубаво под или над гредите също да има ТИ, ако ще го ползваш зимата.
За кирпича - вземи една малка разфасовка пяна и един лист стиропор. Нанеси пяна по периферията и W в средата (ок.3см ивици). Изчакай малко (като пипаш с клечка пяната да не се пробива (изчезва), а тъкмо да започне да се тегли. Затисни и залепи, а след 1-2 часа пробвай да отлепиш. Някои препоръчват да се овлажни основата.
Ако става, купуваш пистолет, пяна за топлоизолации, чистител и действаш. За твоята височина дават, че няма нужда от дюбели.
Виж това за видове, цени и споделен опит: viewtopic.php?p=361561#p361561
pandov. - специалист
някакви други идеи относно това с какво е най-добре и най-здраво да покрия керпича
kaktys - напреднал
с кирпич,така ще имаш добра естествена ТИ с почти постоянна темп.,а и оригинална интериорна мазилка
pandov. - специалист
:-D неща да го гледам тоя керпич ,а кво си остава да мажа пак с кал отгоре му. а пък много здрав мамицата му едва избих тоя прозорец на снимката , но пък от друга страна хич не е дружелюбен към други материали (имам предвид ,че трудно се споява с каквото и да било освен с кал) направо незнам кво ще го правя :?
jekasus - майстор
Рабица и дълги пирони, при мен е от 17 години е стара оградна мрежа и мазилка, проблем има само при ъглите, няма как да се застъпи, но ще след още 17 години ще видя как ще се представи мрежа за ТИ с гипсова шпакловка за тия пукнатини по ъглите :lol: :lol: :lol:
pandov. - специалист
jekasus написа:
Рабица и дълги пирони, при мен е от 17 години е стара оградна мрежа и мазилка, проблем има само при ъглите, няма как да се застъпи, но ще след още 17 години ще видя как ще се представи мрежа за ТИ с гипсова шпакловка за тия пукнатини по ъглите :lol: :lol: :lol:
да и аз за сега мисля че така ще стане най-здраво.Аз имам два топа нова мрежа , като рабицова е само че с по големи квадрати.Пък за ъглите вообще не се бях замислил :?

Тема "ремонт на стара постройка- съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: