• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
canc - напреднал
Интересно. Утре ще се обадя в РИОСВ да питам, това което им занесах дали е задължително.

Фло, благодаря ти за отговора. Да разбирам ли, че е напълно възможно да намеря фирма, която за 7500 лв да ми построи къщата 250м2 РЗП?
ArturDent - Почти Безобиден
canc написа:
..., която за 7500 лв да ми построи къщата 250м2 РЗП?
Тук не си разбрал - твоето и понятието на строителите РЗП е различно, в твоя случай се различават с около 120 кв. м. :)
И това което ти е написал Фло - става въпрос само за труда...
canc - напреднал
Първия ми етаж е 120м2
втория етаж е 130м2
общо 250м2 х 30лв = 7500лв за труд. Материалите отделно съм ги сметнал долу-горе.

Как биха го сметнали строителите?
Фло - специалист
canc написа:
Интересно. Утре ще се обадя в РИОСВ да питам, това което им занесах дали е задължително.

Фло, благодаря ти за отговора. Да разбирам ли, че е напълно възможно да намеря фирма, която за 7500 лв да ми построи къщата 250м2 РЗП?
Следващите 2 месеца е повече от напълно възможно да намериш фирма да ти строи на 30 лв.квадрата.
Освен,че работа няма под път и над път ,ами предстоят и плащане на данъци за предната година.Не забравяй да си сключиш писмен договор със строителя,което е законово задължение все пак.Освен гаранция за скрити дефекти на обекта за 10 г.,няма и да плащаш глоби за липса на трудови договори,неспазване на мерките за безопастност и т.н.ако стане някой фал с работник.Защото стават бели от бързане:те бързат да те претупат за 2 месеца и общаците ги правят на пиян морков,пък те често са случайни хора и без опит.
ArturDent - Почти Безобиден
canc написа:
Първия ми етаж е 120м2
втория етаж е 130м2
под 1 - 120 кв.м.
таван 1+под 2 - 130 кв.м.
таван 2 - 130 кв.м
= можеш да сметнеш...

Да не говорим, че строител който ти дава цена на кв.м. или е надул много цената, или ще ти иска пари после , "че тук излезе нещо непредвидено..." или и двете.
bulhomes2 - майстор
Имай впредвид като се пазариш със строителите, че някои дават цена за груб строеж ДО покрив. Ако не обърнеш внимание, че покрива не е включен в тая цена яко ще се набуташ. Има такива случаи.

Конкретна цена за труд едва ли някой ще ти даде тук, защото зависи от много неща. За 90 кв.м. първи етаж, по 120 кв.м. втори и трети етаж (2010г) и 200 кв.м. покрив за труд платих 17 000 лв на фирма. Без фирма ми искаха 16 000 лв. За същата работа съм имал и оферти за над 100 000лв.... С техни изкопи, кофражи, инструменти и технически ръководител.
Фло - специалист
Ако погледнеш през погледа на фирмаджията нещата може да стоят така: 2-ма майстори на х 900 лв.месечна заплата и 3-ма общака хванати от гората на х 450 лв на месец. Работата е за 2 месеца и грубо за работниците 5 човека заплатите са 5000 лв. на шефа остават 2500 и като е развъртян и на тези цени е набрал още 1-2 мющерии работата не изглежда зле.Така,че дали ще вкара покрива или няма в преговорите е въпрос на договорка и доколко е притиснат от обстоятелствата."Зима е -вънка вее вук,тати маа пръжки с лук" :-D
koceto_pz - специалист
Темата стана доста интересна :partyman: ,докато се лутам за строеж,продължаваме с жената да ходим на огледи на къщи покрай близките села край Пазарджик :),трябва до Март или да съм намерил готова къща,или да съм подал документи по съответните институций :).Вчера гледахме една приятна къща в МалоКонаре,строена осемдесет и някоя,на два етажа с по две стай на етаж,на 1вия етаж кухня,нещо като всекидневна и хол,на 2рия етаж баня с тоалетна,спалня и още една по малка стая.Хареса ми...ама последна къща до къра...е това не ми хареса :? ,а искаме като купим нещо да живеем целогодишно там ...
kaktys - напреднал
Купи си във Брестовица,там е хубаво,а става и хубаво вино.
Rado_smolian - помощник
Та както каза и ArturDent и аз да се включа в цената за труда.
При твоето положение е
1.Основи-120м2
2.Плоча на първия етаж -130 м2
3.Плоча /таван на 2 етаж/ - 130 м2
4.Покрив /в зависимост от стрехите и наклона/ -160-180м2
Или общо конструктивната квадратура е около 540м2 с покрива а не 250м2

Не бъркайте конструктивната квадратура с РЗП.
Може и на РЗП но няма да е 30 лева а да речем 65 лева.

Това с точните пари на м2 съм го написал примерно.Може да се договори нулевият цикъл да е на една цена, плочите на друга, покрива на трета.Зависи от сложноста и от много други фактори.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: