Относно мотори и принтери, копирни машини. Най-подходящите мотори съм срещал в ADF-а на марката XEROX, при по-високия клас копири. ADF/Automatic Document Feeder/. Обикновено са NEMA23. Това е устройството, което подава автоматично оригиналите. Мисля, че и във финишерите имаше такива мотори/това е устройство, намиращо се отстрани на машината и в него се подреждат направените копия/. При TOSHIBA не са стъпкови мотори, а DC с енкодер/ метален диск с дупки/. Самите машини се задвижват с друг тип мотори, които не са подходящи за нашите цели. Такива са и моторите на лазерните принтери. Не съм сигурен какви са моторите в ADF-а на Konika Minolta. Утре, ако остане време, ще отворим един да го погледнем и ще пиша. Говоря за машини А3 и над 20 копия в минута. Скоро разглобихме една цветна Минолта, ама нищо подходящо не излезе от нея. Единствено по матричните принтери са по-често срещани подходящи мотори. Мина ми през ръцете/сервиза/ един Fujitcu DL3800, мотора беше много хубав, ама го оправихме и си го върнахме на клиента. По-старите матричарки са с по-мощни мотори.
dangelov написа: При TOSHIBA не са стъпкови мотори, а DC с енкодер/ метален диск с дупки/. Самите машини се задвижват с друг тип мотори, които не са подходящи за нашите цели. .Здравей dangelov,
Аз се интересувам от такива DC мотори с енкодери.Имате ли нещо под ръка за да купя един който ми е необходим за тестове.?
Имам направен драйвер за серво двигатели,който искам да пробвам.
А с какъв тип мотори се задвижват тези TOSHIBA?
Поздрави