• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Сбъркал си. И аз съм с 100W/ 240V лампи и не ми горят повече от нормалното - по 1, 2 за година. А фасунга не помня кога съм сменял за последно на същите тия 100 ватови лампи. Припиши го на лоши връзки.
lubomirlz - специалист
14 бани по 3 kW са 42 киловата . Сложи ги едновременно да се къпят 7 човека когато ти е пълно хотелчето стават 21 киловата , да ама в същото време ще си е пуснал и климатика за да не се поти като излезне от банята :lol: женати е включила скарата за да опече пържолките и се събраха 25 киловата без никакви проблеми. :?
Абе с две думи се събират стотина ампера :shock: :megaeek: :feuer:
stefan_gb - специалист
filmatoplo според мен ти правиш каквото си искаш без да му мислиш много ..... Чудно ми е никои ли не го проверява твоя хотел , как си строиш еи така бани :? и си замислил още 3 ..... Забрави ги тия бани докато инсталацията ти неотговаря за тези мощности, нечакаи да стане нещо необратимо и чак тогава да предприемеш необходимите мерки !!!! Обърни се кум енергото и подаи молаба за присъединяване с по голяма мощност съобразена с нуждите ти ( като тази мощност е нужно да е изчислена от специалист).
И още един въпрос - отговарят ли таблата и инсталацията на изискванията за мокри помещения,имат ли заземители и с какви тръби е направена водопроводната инсталация в тези бани ?
filmatoplo - майстор
Аз ги свързвам -жената ми подава отверките :)
Милен - майстор
Имам усещането че става въпрос за хотелче нелегалка :-D Той сам си го каза
То си е къща на вид ,за такава е правена.
И никой не знае че там има хотел.

Ориентировъчно за хотелчето 42kW само от баните, тури му още 21kW за 14 те стаи + 10кW други потребители или 73kW по коефицент на едновременост 0.5 се получава 36kW. И ориентировъчно можеш да видиш тук http://www.evn-ep.bg/bg/dienstleistungen/newclients.asp колко ще те одрусат от EVN само за присъединяване и като си сложат и другите разни измислени от тях пера, направо свят ще ти се завие. А ти се чудиш защо са те закачили с времянката - ами просто не си си платил като поп.
filmatoplo - майстор
Само си плащам патент на база брой легла в общината - 80 % тук така се практикува още от преди да дойде строителния бум и да лъснат хотелите с 3,4 звезди. Все едно в Трявна да се исчаткат 10 гранд хотела с по 150 стаи.Води се по документи -къща за гости . Да ти кажа преди бума нямаше проблеми с тока и водата.
borko-67 - специалист
Дано не "изгори"някой.
А бе човек вземи се в ръце.
stefan_gb - специалист
filmatoplo и все пак помисли си сериозно какво правиш :) а по въпроса за вътр. инсталация ако имаш желание мога да помагам.... все пак сме наблизко :)
vvventsi - специалист
У дома почти никога, да не казвам никога не пада под 230V и максимум е ставало 245V, но повечето време е 235-236V и сега е толкова 235V!

ПП.За крушките и у дома горят постоянно,не си единствения :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "горят ми крушките постоянно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: