• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Понеже ми е вкъщи (не е на някой друг), знам къде каква мебел ще има, та и да е оа...но някъде ще го преглътна. Предполагам имаш предвид на места да стане по-тъмно и цвета да не е равномерен - мажа още веднъж - и без това искам максимално тъмен под, а мъжа ми се дърпа.
А понеже се отнася за детската стая, има огромна вероятност след няколко години пода на нищо да не прилича :-D (познавам си диванетата - пластелин, боя, фулмастер, С200 - винаги ще намерят да омажат с нещо)
koko2twins - помощник
begemot1 написа:
Това слънце го правихме с байц.Стана красиво.сори че не го снимах повече
Може ли да кажете какъв байц сте използвали. Оригиналния цвят на паркета какъв е? Аз искам да направя дъбов пезнам аркет по светъл, но не съм още решил как точно.
Spokoiniq - майстор
Въпрос към Боби Миланов, а и към който е работил с такъв паркет на BAUWERK, или друг обработен по този начин, какви са ви впечатленията, има ли алтернативи на бауверка, конкретно за тоя тип перпендикулярна обработка ?

Прикачен файл

nasko5.jpg

Прикачен файл

nasko3.jpg
Chefo77 - майстор
Хаха
Колега, този ефект може да го постигне долу-горе всяка барабанна циклачка с подходящо спечен демпфер :)
Spokoiniq - майстор
ще се полага на плаваш под, предварително обработени варианти търся
parketmilanov - специалист
спокойния---ами.зяпах зяпах и не видях перпендикулярна обработка , иначе е хитър винтиж изглед става с машина с небалансирана глава или поскоро дебалансирана след това обработка на фладера с четки и като го гледам масло за финиш.
тази фирма предполагам е 130+++ м2
имам подобно но без /така наречените вълнички/
изваден фладер ,финиш лак ширина 12см доста прилично изглеждащо цена 85--
обади се да го изкоментираме на живо а и кафе /пъ съм ти и длъжник :)/
svetliopi44 - Чирак...
Миланов, какво ти е мнението за бамбуковия паркет и на каква цена реално може да се купи.
Имам предвид лакиран гланц или сатен се води.
От личен опит знам че лесно се драска лака, но имам идея как да го защитя, но може и да не е удачно. Иначе е много красив и стой чудесно, но незнам след години дали няма да се изметне.
parketmilanov - специалист
svetliopi44 написа:
Миланов, какво ти е мнението за бамбуковия паркет и на каква цена реално може да се купи.
Имам предвид лакиран гланц или сатен се води.
От личен опит знам че лесно се драска лака, но имам идея как да го защитя, но може и да не е удачно. Иначе е много красив и стой чудесно, но незнам след години дали няма да се изметне.
ми....какво да кажа...не е лошо като за нещо на пода което не е от дърво ......
преимущества -приемлива цена,приятен изглед.
недостатък - големи линейни разширения/отваря фуги дори и залепен /
а лаковото покритие не е лошо но на гланцовия вариант много си личи всяка драскотина и затова се създава мнение за нездрав лак .
общото ми мнение приемлив като за цената си .
Chefo77 - майстор
parketmilanov написа:

недостатък - големи линейни разширения/отваря фуги дори и залепен /
А това пък за първи път го чувам!
Наводнявали сме бамбук, от долната, незащитената страна, както си беше залепен - потъмня, изсветля и не мръдна милиметър. А беше монтиран върху фина циментова шпакловка върху теракот, щеше да се разлепи най-малкото...
От какво се получава разширението - от температурата ли?
Да покажа резултата и процеса.
http://vesimishi.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
Благодаря на всички, за това, което споделяте.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: