• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mitko414 - специалист
Здравейте,
Поръчах си фурнирована таблена врата, като целта беше да е максималко близка по цвят и форма на останалите врати.
След три месеца чакане вчера ми я монтираха. Разочараван съм напълно и защо си личи по снимките.
Вратата-модел:

Изображение

Изображение

Изображение

Проблемната врата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Че ще се шкури и байцва да за се "докара" на цвят е ясно, но се притеснявам, че има разлика в цвета на самите елемнети на вратата: таблите от долният ред, касата.
Въпросите ми са:
-- с каква шкурка да почна и с каква да завърша;
-- да препоръчате байц;
-- да препоръчате безцветен лак, само да е разумна цена и да може да се намери.
toni_g79 - специалист
Аз не разбрах коя от двете не ти допада,червеникавата или кафеникавата.Като цяло е безумие веднъж байцната и лакирана да се шкури до степен байцване ........... :-D
tripioo - специалист
според мен горната врата е била мината с лазурен лак ....... защо не пробваш на мацнеш някъде с лазурен лак да видиш как ще стои ? а иначе наистина е безумие на тисто нова врата да сваля6 всичко ....
MASTER - специалист
Пич, готина ти е вратата.

Верно, има някакво размиаване в цвета на касата, може да е от този, дето е "байцвал", може пък да е и от самото дърво.
Карай си джета, гледай си кефа и недей да хабиш нерви, време и средства за дреболии.
mitko414 - специалист
Не ми допада долната врата.
Горната е натурална череша, вярно малко е потъмняла с времето, не е минавана с лазурен лак, само с безцветен.

Новата не е байцвана. Останаха парчета от первазите, пробвах на тях да шкуря, не е особено трудно.

Неприятното е, че двете врати са в една стая (преходна), на съседни стени и никакак не харесва сегашното състояние.
Изчаках 24 часа и пак не ми харесва, бях готов още вчера да я мятам новата врата.
tripioo - специалист
пробваи с лазурен лак по парчетата.... иначе ако изчака6 10 ина години цвета ще се оправи ....
mitko414 - специалист
Ето ги една до друга:

Изображение
mim - специалист
ами върни им я, нали е нова
да си я направят така, както е поръчана, то нямат нищо общо двете
mitko414 - специалист
То ако фирмата беше свястна, вероятно нямаше да я има тази тема.
След като поръчах вратата, се разрових в Гугъл и ми попадна съдешно решение от 2011 г срешу тази фирма. Доставчик я съди (и осъжда) за неплатени фактури за доставени материали още от 2008.
Та аз да разчитам да приемат забележките ми е като да вярвам в дядо Коледа.
mim - специалист
това първото ми мяза на масив с байц и лак
мисля си, че фурнирована врата няма как да нацели цвета и структурата на истинското дърво, че и гланца на тоя лак
та или свикваш с нея или камината и поръчваш нова от масив

ако имаш друга врата на друга стая, която е като първообраза, със същия размер, размени ги, за да не ти седят една до друга, ако отпада горния вариант
  • 1
  • 2

Тема "Какво да е правя тази врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: