Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
Реших да подобря отоплителната система с вътрешно тяло от климатик 12-ка. Свързването с настоящата поради ред причини трябва да бъде последобателно на единия радиатор. Той е панелен, свързан диагонално-вход горе/изход долу. Смятам да свържа входа на климатика в другия горен извод, където сега има автоматичен обезвъздушител. Него няма да го махам, а ще го сложа през "тетка". Изхода от климатика ще свържа на изхода от радиатора.
И тука назрява въпроса- дали при такова свързване няма да се наруши работата на радиатора?
Предвидил съм и кранове за ръчно регулиране на изходите.
Температурата на камината подържам 70-80 гр.
Transporterr - специалист
най малкото заради по тясните тръби на тялото от климатик ще се наруши, не съм сигурен дали няма да се наложи друга помпа да се сложи :?
batkotony - специалист
Според мен климатика ще се захранва със сравнително охладена вода,която вече е отдала част от топлината си докато мине през радиатора.Другия момент е,че диаметърът на тръбичките на климатичното тяло е по-малък и това допълнително ще влоши работата.Не можеш ли да го захраниш с тетка от входа на радиатора директно,тогава ще се избегне част от тези недостатъци...
ZMeyGorianin - майстор
Би трябвало температурата да бъде същата, защото входа на климатика е същия като на радиатора, само че от другата страна. Помпата е Grundfos 25-4 и е на едно ниво с радиатора и бъдещия климатик. Сега върви на високата скорост.
stelaartoa - специалист
Няма значение температурата на водата. Една от тръбичките на тялото е 6 мм,тоест с вътрешен диаметър 4 мм и сечение 9 ( девет) пъти ! по-малко от сечението на една нормална тръба PEX /АL 16 мм. Колко ли водица ,съответно и топлинка,ще пуснеш по тая тръбичка?
ZMeyGorianin - майстор
В друга тема има подробно обяснение как се преработва климатика за да работи нормално, но мене ме интересува въпросното последователно свързване.

Тема "Какви проблеми да очаквам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: