• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
mitko414 - специалист
Първата врата наистина е масив, няма байц, но е на малко повече от 10 години. За байца съм сигурен, защото подовите первази са от същото дърво и наскоро рязах от тях и цвета при отреза е един-два тона по-светъл. Че фурнированата няма да изглежда също като масив ми е ясно, надявах се поне на цвят да е близка.
Идеята за размяна на вратите е чудесна, но заради размерите няма да мога да я приложа.

Благодаря за отговорите, но продължавам да се питам:
-- с каква шкурка да почна и с каква да завърша махането на лака на новата врата;
-- да препоръчате байц;
-- да препоръчате безцветен лак, само да е разумна цена и да може да се намери.
tripioo - специалист
e шкурка най финната която намериш за дърво.... 180 , или 220 мисля че е ок
но внимаваи да не прошлаифдаш някъде (не натискаш и само по дървесните влакна)... защото тогава ще лъсне основата ... мисля 4е имаше препарати за сВаляне на боя - терминатоР , които маи ще ти е по добре ...ама най добре с лазурен лак(може би махагон че е по червничък) без да пипаш съществуващото покритие........
mitko414 - специалист
За "щастие" останаха две парчета от по около метър от первазите. На тях пробвах с лазурен лак без да шкуря. Не стана, лака не може да попие и стои на черти, скрива текстурата на дървото. Ако се нанесе с гъба на тънък слой става по-прилично, но и доста по-светло. Единият лазурен лак беше точно махагон, обаче червенее с него
На другия ден ги шлайфах с 120, 150 и 320. 120 ми се стори малко едра, тя беше употребявана.
Опитах с два вида лазурен лак и един орехов байц, това имах под ръка. За съжаление, не можах да снимам резултата, защото падна батерия на фотоапарата.

Според мен най-добър резултат ще даде комбинацията байц череша и безцветен лак, може би на водна основа, затова исках препоръки за байц и лак.

Нямам преки впечатления от Терминатора на Мегахим и Леко Removal-а. Ако някой има такива да сподели, ако вършат работа ще е чудесно.
toni_g79 - специалист
Намажи ги с терминатор да станат на сопол и да напие лака още по-хубаво в дървото :-D То и при шкурене трябва да е еднакво зашкурено на всякъде иначе байца ще попие различно и ще стане мазало.Единствено да пробваш да зашкуриш леко и да пробваш с лазурен лак,другите варианти не ми се струват удачни.Само,че да пробваш на една дъска е доста различно от цялата врата....пробвай зашкурване ,после лазурен лак на колкото ръце мислиш ,че ще докара цвета,като го нанасяш с валяче....
  • 1
  • 2

Тема "Какво да е правя тази врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: