Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
За отводняване градина бол,а и не мисля че ще има толкова вода.По добре да разкараш евентуалната вода отколкото да създаваш прегради пред нея.А изомакса е водоразтворима битумна емулсия и хич не е скъп.
Фло - специалист
VLADO66 написа:
За отводняване градина бол,а и не мисля че ще има толкова вода.По добре да разкараш евентуалната вода отколкото да създаваш прегради пред нея.А изомакса е водоразтворима битумна емулсия и хич не е скъп.
Интересно как пък мислиш колко вода ще има?
Ами толковата вода дето ще я има е има-няма към 700 литра на квадратен метър за него район само от валежи.За справка има карта на валежите на страната и за по-сушавите, средногодишния валеж е към 600 л/м2.Тоя район обаче освен дъжд има и голям сняг.
Tsilkov - майстор
Фло понадул си ги с една нула ако говориш за денонощия - ама пак си е много.Освен това основите могат да се паднат дори под най-ниската точка на двора ,а и самите тръби си сикат 1-2% наклон.
mitaka_vk - специалист
Проблема е да се направи всичко както трябва, независимо как се подходи. Тогава няма да има проблеми.
Аз лично бих си предвидил и някакво отводняване на повърхностните води за всеки случай.
VLADO66 - майстор
За льосови почви трябва да се предвиди отводняване имайки впредвид склонноста на льоса да се уплътнява под въздействието на вода.А уплътняването означава пропадане.
Фло - специалист
Tsilkov написа:
Фло понадул си ги с една нула ако говориш за денонощия - ама пак си е много.Освен това основите могат да се паднат дори под най-ниската точка на двора ,а и самите тръби си сикат 1-2% наклон.
Нищо не съм надувал.Говоря за годишна норма на валежите.Само си представи колко сняг има сега на това място,ако не е поне 1,5 м.,плюс навяването само от снега може да очаква към половин тон вода на квадрат.Прибави и водата от дъжда ще стане ясно защо малкото вода им е излязла на четвъртия метър през лятото пък повечето вода ,евентуално за ползване е към 18-тия метър.Определено сега подпочвените води са доста високо,но до къде им е нивото ще се види като разкопаят терена 2,5 метра надолу.
katy.v - напреднал
Понеже имам роднини в квартала, та от там знам че ,старата керпичена постройка е построена преди 1960г. Големия наклон е съществувал от преди , сигурна информация 1922г. и всичко наоколо са били ниви даже и на някой роднини. Строителни отпадъци почти няма , щото там беше гъста гора от много години, която лично изчистихме до пръст преди 2 месеца. Познавам местото от дете значи от 30 години , не че съм го изследвала. Истината че случайно успях да го купя преди 6г. , но чак сега се решавам да скоча , пък ще видим.
Относно разположението е задължително на 2 ет. да има 2 спални /двама сина/ и хол да си пият кафето снахите ,без да им преча/когато де/ :lol:

Прикачен файл

situacia.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Тема "Още един идеен проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: