Съвети за начинаещи готвачи.
ivko - напреднал
Прикачен файл:
Снимка0020.jpg
Снимка0020.jpg (103.22 KиБ) Видяна 3726 пъти
Прикачен файл:
Снимка0019.jpg
Снимка0019.jpg (87.97 KиБ) Видяна 3726 пъти
Прикачен файл:
Прикаченият файл Снимка0018.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл Снимка0017.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Прикаченият файл Снимка0016.jpg вече не е достъпен
Ето и нещо от мен.
ivko - напреднал
Станала е грешка при прикачването.Ето допълнението.
Прикачен файл:
Снимка0016.jpg
Снимка0016.jpg (114.12 KиБ) Видяна 3719 пъти
Прикачен файл:
Снимка0017.jpg
Снимка0017.jpg (73.24 KиБ) Видяна 3719 пъти
Прикачен файл:
Снимка0018.jpg
Снимка0018.jpg (85.4 KиБ) Видяна 3719 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Пушени ребърца мисля :? Големи заглавия праскаш на темите си :)
ivko - напреднал
Точно това е пушени ребарца,месо и сланинка.видях,че има интерес по темата и понеже се занимавам от няколко години с този занаят ,реших и аз да покажа нещо.
LazarGanev написа:
Пушени ребърца мисля :? Големи заглавия праскаш на темите си :)
LazarGanev - "Велик майстор"
То хубаво, ама дай подробности
stiv1961 - майстор
ivko написа:
Точно това е пушени ребарца,месо и сланинка.видях,че има интерес по темата и понеже се занимавам от няколко години с този занаят ,реших и аз да покажа нещо.
Щом се занимаваш толкова време защо показваш само снимки :) Дай и някакви технологии, че и аз съм запален по пушенето/ на мръвки де :) /. По специално ме интересува температурата и времетраенето при опушване на сланина.
ivko - напреднал
stiv1961 написа:
ivko написа:
Щом се занимаваш толкова време защо показваш само снимки :) Дай и някакви технологии, че и аз съм запален по пушенето/ на мръвки де :) /. По специално ме интересува температурата и времетраенето при опушване на сланина.
Здравей Стиви,извинявам се за закъснението с отговора,но какво да се прави -задачи.Та към отговора-приблизително 5 кг.сланина я нарязвам на парчета колкото човешка длан и я нареждам във съд,обикновенно във кофа.Приготвям саламура- на 5 литра вода добавям 2 чаени чаши сол,10 зърна черен пипер,2-3 листа дафинов лист.това е за клиенти,а за лични нужди подправки по вкус.Възварявам така приготвената саламура,и след като изстине заливам парчетата сланина.Всеки ден сланината се прехвърля във друг съд заедно със саламурата в продължение на 10 дни,след което се изплаква и се оставя на проветриво място за 24 часа да се отцеди.Опушва се в продължение на 3-4 часа,докато придобие шоколадов вид.За температурата не мога да ти кажа на колко градуса е ,тъй като не съм я мерил.Аз я опушвам във варел 150 литров без дана,като го поставям върху садяк и откъм долният край на варел поставям ламарина около 15 см. широка да предпазва от капещата мазнина.Горният край на варела е затапен със неплатен капак от ламарина за да може да излиза димат.Поддържам огъня и от време на време бъркам вътре във варела със рака,и щом не мога да си задържам ръката от топлината вътре,хвърлям мокра трина,за да понамаля силата на огъня.Вече имам достатъчно опит и не проверявам с рака а само визуално контролирам процеса.Надявам се че съм помогнал,ако има въпроси ще се постарая да помогна.
valentin114 - специалист
За к'ви клиенти бре :? Стив виждаш ли го като твой клиент?
ivko - напреднал
Извинявай колега ,но не си ме разбрал правилно.Аз имам клиенти за опушване през зимния период,а не че имам желание Стив да ми стане клиент.

Тема "Ето и нещо от мен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: