Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djordan - напреднал
ЗДР декември си купих 300кг.пелети от Украйна но са иглолисни,доволен съм от тях .Няма никаква пепел,горелката ми е GP20+ на седмица я проверявах дали има пепел.Обаче цената им е 420лв.т.Първият път имах от Белица и те бяха добри но сега взех пак от Белица пълна скръб,пепел колкото искаш и шлака а са А клас :x .
joro_vn - специалист
До niki_nadj
Може ли да дадеш данни от замерването . Моите са по-назад в темата .За сравнение!!!А именно...
А ето и данни от газ анализатора :О2- 12.8 ; ланда- 2.4 ; изх.газове 188гр. при 80см.от изхода на комина ; под налягане 42.5 ; КПД - 88 процента.
Между другото, много ти е въздуха. Кислорода трябва да е към 10%, а ламбдата, т.е. коефициента на излишен въздух 1.5-1.6
nnikbg - специалист
joro_vn написа:
При мен дойдоха тия за настройките най после след 3 месеца работа на котела. Замериха газовете с газанализатора, казаха " аха, в норми е", написаха гаранционната карта, взеха 90 лева и заминаха. Мнението ми е че нищо не разбират и не ги интересува. Честно казано съжалявам че не ги разкарах без да им давам каквото и да е пари, а гаранционната карта да си я.....
И при мен дойдоха днес и казоха "аха , в нормите е", а показанията бяха : Ламбда - 2,8 %, О2 - 13%, СО2 - 7%. И аз естествено изревах. Как в нормите при положение, че по инструкция Ламбдата я дават 1,4 - 1,6 %. И се почна едно звънене по телефона за консултация от страна на сервизния. А преди това така наречения специалист се пробва да влезе в менюто на контролера и срещна сериозна трудност щото мой хабер си няма. След консултацията по телефона му казоха, че трябва да намали Ламбдата под 2. Иначе газ анализатора им е трепач.

Joro_vn пусни моля те данните от разпечатката която ти дадоха.

Моите след така наречената настройка при мощност 18 kW са :
Т изорели газове 107 С
Т на въздуха в помещението 14,7 С
О2 - 9,9%
СО - 128 ppm
Lamb - 1.9 %
CO2 - 10.8 %
CO - 243 ppm
Perd - 6.3 % - това не знам какво е
Rend - 93.7 % - това също
Rug - 51 C
Последна промяна от nnikbg на пон яну 23, 2012 6:39 pm, променено общо 1 път.
niki_nadj - специалист
Моето мнение също е че моите техници нищо неразбират.Дойде едно момче , ръцете му треперят.
Едвам пусна газанализатора.Замери стойностите и каза " О'кей " са. Също нададох вой че са високи и го помолих за разпечатка, а той " Ми няма хартия, много е скъпа." И само ги вписа в гаранционната карта ... и това е!Ако има способен,компетентен и прецизен човек в района на Ловеч,Троян,Плевен и околията за настройка готов съм да платя ,но да се регулира както трябва.Може ли от това да ми е по-висок разхода?
joro_vn - специалист
Споменах в предния пост че въобще не ми оставиха разпечатка. Утре ще мина през офиса да взема копие. То на клиентите не се полагало, ама....
mitko3040 - напреднал
Здравейте! Имам парно на пелети, котел и горелка Фероли. Въпроса ми е проблем ли е, че помпата на водата не се изключва а върти постоянно. В момента работи на 3-та степен при температура на водата 65 гр. Отоплявам хол 36кв-30 глидера по 60 см, спалня - 30 кв. - 20 глидера. баня 8кв- лира, стая - 15 кв - 12 гл. и бойлер 300л. имам и 2 слънчеви колектора. Рзход около 3 торби по 15кг. пелети от Баумакс. Преди беше на 1- степен горелката и трудно смогваше, температурата беше 20 макс -21 гр. в хола. Сега е около 22-23гр.. Това е на 2 етаж, първия не съм го довършил и не се отоплява, налепъл съм 3 см. фибран на тавана. Имам стайни програматори за всеки етаж ама нещо незнам дали сработват- марка Радио Тбокс. Горелката работи от 6.00 до 22.30.
batspetar - напреднал
До mitko3040.Аз също съм с горелка Фероли и котел Бош отоплявам 2 етажа по 100 квадрата + 2 бойлера по 150 литра.Горелката съм я пуснал на мощност 2,смогва си да топли без никакъв проблем.Имам 150 глидера общо за двата етажа на 60 см.На двата етажа се подържа около 24 гр.че много зиморничави тия моите.Всички радиатори са с термоглави.В момента разхода ми е 2,5 - до 3 чувала на 24 часа без изобщо да спирам горелката.В началото си мислех че като спра горелката към 23.00 часа и я запаля към 7.00 ще спестя малко пелети,а се оказа че гори по 3,5 чувала.Сега без да я спирам гори най много 3 чувала.В момента горя пелети на Ахира Рогош много съм доволен,никаква шлака и много малко пепел.Сложи си ако искаш контактен термостат и го нагласи примерно на 50 гр.да ти спира помпата,вечер като не работи горелката,иначе ти изтива водата в бойлера и на сутринта трябва отново да топлиш всичко наново.Пробвай 2 - 3 дни без да я гасиш и виж дали няма да ти падне разхода.Ако искаш мога да ти пратя моите настройки.
Поздрави и дано съм бил полезен.
mitko3040 - напреднал
Благодаря за отговора, ще опитам без да гася. Каква е температурата на водата? При мен мисля че имам загуби от това че не отоплявам 1 и 4 етаж. За контактния термостат ще сложа тия дни. И аз съм с термоглави, но мосля за другата зима да увелича и глидерите. Ще съм благодарен за настройките.
batspetar - напреднал
Здравейте,знае ли някой дали горелка Feroli Sun P7 може да гори пелети с дебелина Ф8 мм.
Здравйете колеги, решил съм да си подменя старото котле с такова на пелети ама се чудя каква марка да е? Гледал съм котли на Тангра CL 35 кВ и Херц Пелетстар 45, на мен са ми нужни около 30 КВ. Май се спирам на Тангренският, защото цената му е доста по - добра и самопочестването му е добро. Много ще съм Ви благодарен ако някой ги ползва или знае нещо повече за тях да даде отзив или мнение.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: