• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nimi - специалист
Въпроса беше за какво се ползват клемите EOL а не как се вързват крайните резистори. Като казвам да измериш имам в предвид наистина да го направиш а не да философстваш както си свикнал.

Мдааа... тъкмо накарах колегите от офис на DSC да проверят твърденията ти и както очаквах няма нищо вярно от това което си написал. Клемата EOL на датчик от серията L10x няма никаква връзка с компонентите по платката и е сложена за удобство на монтажника.
Ronin - специалист
Както обикновенно става,прекаляваш.....затова съм и толкова остър...такъв и ще бъда в тоя си пост !

Изображение

Гледай хубаво какво пише на последната клема EOL/NO....!

Това е едно и също както писах по горе с изключение че е NO а не NC...И е едно и също,причината че виси в нищото е че точно серията LC е с ЕЛЕКТРОННИ РЕЛЕТА и в случая това реле има само (C&NC) контакт.На другите датчици със стандартните релета с котва си имат трите извода и те са точно така както съм ти написъл.Друг е въпроса че ти си решил че някой може да си ползва празна клема било то да си крепи отвертката,или съпротивлението,даже вместо ваза цветенце може да бучнеш....Обаче истината е друга приятелю ....и до нея се стига с мислене...пак те съветвам да си отделиш повече време за камерите.....!
valentin114 - специалист
Ronin, би ли разяснил на широката публика кое реле наричаш електронно и кое стандартно?
Ники274 - специалист
Ronin написа:
Апропо EOL е C и NC Контакта !
Ronin толкоз се хвали,че накрая се усра.Спирай за малко човеко,че стават грешки хахахаха.
Уж капацитет,уж разбирач,уж слагал по 20 централи на ден.А в крайна сметка не си знае функциите на техниката с която работи.А дали си монтирал повече централи от мен не се знае,ама един безплатен съвет ще ти дам:чети мой човек,ЧЕТИ,само с монтажи не става.
И понеже си специалист по DSC-тата,да те питам,пълнил ли си някога 864 с всички възможни и описани допълнителни модули на мах и ако случайно ти се е случвало,дали не ти се е искало туй DSC да го хвърлиш пред някой валяк хахахахаха ...ако си го правил,ще ме разбереш за какво ти говоря ;)

Пп Забелязвам нареждаш и обиждаш всички останали ,които имат различно мнение от твоето,вземи малко се успокой човеко или най-добре отиди шибни някое курве,че само се излагаш.Имам чувството ,че си някое лапе на 19 години и целия му свят крив....

Пп2
valentin114 написа:
Ronin, би ли разяснил на широката публика кое реле наричаш електронно и кое стандартно?
Предпалагам говори за релетата смд монтаж.... ама човека си ги е кръстил електронни и не е хубаво да спориш с него ;)

Пп 3
Слагам снимки,където датчик на DSC има заедно EOL и "електронни релета"
Отново Ronin в грешка,предполагам е породено от малкото четене,опита разбрахме,че го имаш ;)
Имам и един въпрос към теб,защо като са две релетата(едно за PIR и едно за GBD) има един EOL?

Прикачен файл

електронно реле.jpg
електронно реле.jpg (70.76 KиБ) Видяна 4045 пъти

Прикачен файл

EOL.jpg
EOL.jpg (34.11 KиБ) Видяна 4045 пъти
Ronin - специалист
valentin114 написа:
Разяснявам само за вас двамата

http://www.google.bg/#sclient=psy-ab&hl ... =p&pdl=500

Ники много те моля не отговаряй вместо мен.Електронното реле не е СМД ......едното е тип на работа другото начин за монтаж върху печатна платка или се уливаш с твоите бисери в стремежа си да покажеш нещо като колко си вещ в чужди води.Стандартно реле наричам бобина в която има подвижна котва,която чисто механично превключва между два контакта.......Ако искаш да подкараш 864 ми се обади да те светна какво да направиш ако си имал проблеми,също и ако беше питал в тая тема също щях да ти отговоря.......
Давай да опишем кой модел и коя марка какви проблеми има за да стане ясно на всички кой колко струва ,смешно е инъче да намесваш телетек,аполо....мъка мъка !

п.п Не ми е приятно да чета епитети от рода на УСРА,НАСРА т.н Не е коректно....просто или ти си на 19 години !
Nimi - специалист
Още 2007г CROW при представяне на серията SWAN обявиха, че започват да вграждат в датчиците "електронно реле". На снимката от Ники се виждат две (SMD монтаж) под контактите за двата датчика. Релетата имат само един NO контакт за съжаление на някои колеги тук :wink:

По същността им предполагам са електронно управляеми променливотокови ключове с ниско съпротивление... само предполагам не съм търсил конкретна информация за тях по означенията. Честно.... не ми преставлява конкретен интерес към момента. Ако ми възникне необходимост от тях тогава ще му мисля. Между другото... ако някой знае повече инфо нямам нищо напротив да ме осветли по въпроса. Ще е полезно а и не само за мене.

valentin114.. мисля, че това може да се приеме за отговор на въпроса ти какво е електронно реле.

ronin... ти отвори въпроса за електронните релета. Ще ми посочиш ли активен електронен елемент (без значение от вида) които да осъществява верига без да е приложено върху него управляващо (ики командващо) напрежение (или ток ако ти харесва повече) ????

Стига бе... за какви 20 централи става дума я разяснете :lol:
valentin114 - специалист
[quote="Ronin"]

Електронното реле не е СМД ......едното е тип на работа другото начин за монтаж върху печатна платка

Отговора ти увисна във въздуха, предлагам ти жокер: чувал ли си за колектор на транзистор :?
lz1wvm - специалист
И в крайна сметка,ще разясни ли някой на Pawel_M как се връзват резисторите....щото човека това пита....може би една схема поне. :?
Ronin - специалист
valentin114 написа:
Ronin написа:

Електронното реле не е СМД ......едното е тип на работа другото начин за монтаж върху печатна платка

Отговора ти увисна във въздуха, предлагам ти жокер: чувал ли си за колектор на транзистор :?
Ще ти разясня защото транзистора няма нищо общо с електронното реле понеже при него(транзистора) базата е обща спрямо емитера ако е НПН примерно, докъто при електронното реле управлението няма нищо общо с двата контакта ,галванично разделяне!

Или по просто казано оптрон само че прехода в приемника е двупосочен !
Разбра ли колега...!

Nimi да те поправя...релетата имат само един нормалнозатворен контакт...!
Nimi написа:
ronin... ти отвори въпроса за електронните релета. Ще ми посочиш ли активен електронен елемент (без значение от вида) които да осъществява верига без да е приложено върху него управляващо (ики командващо) напрежение (или ток ако ти харесва повече) ????
Обясни по точно какво ти трябва !
valentin114 - специалист
lz1wvm написа:
И в крайна сметка,ще разясни ли някой на Pawel_M как се връзват резисторите....щото човека това пита....може би една схема поне. :?
В случая, паралелноhttp://korn666.my.contact.bg/u2.htm...успоредно и паралелно е едно и също...извинявай, за което :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "DSC или Paradox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: