• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
iva6ki - специалист
+1 за shtill най вече заради сервиза и магазините.Аз поне за монтана имам наблюдения и хич не съм доволен
от хускварна. Аз съм със shtill ms181 -лека и изненадващо достатъчно мощна за домашна употреба ако е остра веригата,
за харч мерише бензина и най важно не изморява никак.С това мога цял ден да режа без да се уморя.

Едит: Неразбрах кое е менте кат говоря за щил ма айде...

Прикачен файл

DSC03072.JPG
Последна промяна от iva6ki на пет яну 27, 2012 7:42 pm, променено общо 2 пъти.
valentin114 - специалист
[quote="iva6ki"]+1 за shtill най вече заради сервиза и магазините...Ивашки, това е менте, истинското е STIHL.
forski - специалист
valentin114 написа:
iva6ki написа:
+1 за shtill най вече заради сервиза и магазините...Ивашки, това е менте, истинското е STIHL.

:lol: :partyman:
dragozow - майстор
Машината на снимката е истинска.
RABATA - напреднал
valentin114 написа:
iva6ki написа:
+1 за shtill най вече заради сервиза и магазините...Ивашки, това е менте, истинското е STIHL.
Ами според теб какво пише на машината?
valentin114 - специалист
dragozow написа:
Машината на снимката е истинска.
...После беше добавена, Ивашки, признай :wink:
forski - специалист
Не е менте бе колега просто вместо STIHL си изписал SHTILL за това колегата те базика че е менте :mrgreen:
valentin114 - специалист
Да, изяснихме се...защото между Акита и Макита има огрооооомна разлика :)
Моделите MS 230 и MS 250 са от един клас. Разликата е само в кубатурата на двигателя и от там и мощността. Всичко останало е едно и също. Да, имат разлика в дължината на шината, но това няма абсолютно никакво значение, защото и при двете машини шината и веригата могат да се сменят. Само трябва продавача да се навие. Има даже и друг вариант за смяна с режеща гарнитура с други параметри. По този начин ще си решиш проблема с дървата за огрев и тези от съборената постройка.
dragozow - майстор
Обикновено на моторните триони стават няколко дължини шини, производителя слага средната или най-малката. Шината има малко значение при рязане на дърва за огрев, даже да има нещо дебело ако се заобиколи ще отрежете двойно по-дебело дърво отколкото ви е дълга шината. Например с шина "14(35 см) може да отрежете 70 см дърво. В повечето книжки на моторните триони има картинки как се реже и как не се реже.. Малката шина дава повече мощност на машината. Да не говорим че ако ви е тъпа веригата само си съсипвате консумативите. Ето едно клипче за поваляне на доста по-дебело от дължината на шината дърво:
http://www.youtube.com/watch?v=U4Q8VlBWd_Q
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: