• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
canc - напреднал
Вчера бях в РИОСВ. Обясняха ми, че уведомлението до тях е задължително при какъвто и да е строеж. Прилагам документа за да се види за какво става въпрос.

Относно цените на труда за груб стоеж.... до тук всеки казва нещо различно. Един говори за РЗП, друг за констуктивна площ и малко съм объркан. В констуктивната площ разбрах, че се вкючват основи, първа плоча, втора плоча и покрив. Ако в цената, която Фло написа 30лв/м2 не се включва покрива, то каква е цената на м2 за играждане на двускатов покрив?

Прикачен файл

img013.jpg
Фло - специалист
Колега canc,това което трябва да направиш е да ги уведомиш,че започваш строежа:,пожарната,хеи,рднск! Уведомяваш ги само ,не искаш разрешение.Това се прави с писмо с обратна разписка,която се прилага към протокол 2.
ArturDent - Почти Безобиден
canc, не търси цена на кв.м. - всяка такава цена е надута или ще ти се наложи да плащаш допълнително...над нея.
Като направиш проекта - занеси го на 4,5 фирми/бригади и си говорете с конкретни цифри.

По-лесно разбираемо да ти кажа:
Колко струва един автомобил?
Колко струва 1 кг. колбас?

Ако ми отговориш на тези въпроси, ще намериш и отговор за цената на къщата...
koceto_pz - специалист
Говорих с един строител,казах му горе долу каква големина искам да бъде къщата,нахвърлях му мойте идей.Обяви ми цена около 8500 лева труд за 100кв къща.По точно ще бъде естествено вече след излизане на плана :).Сега искам пореден съвет,днес гледах парцел в същото село 760 квадрата с стара постройка(кирпичена) с ток и вода която ще трябва да бутна и да вдигна нова.По думите на собственичката си има всички документи,обяви ми цена 18000лева .
Сега съм пред дилемата:700 квадрата парцел без нищо в него на цена 14000 лева,и после всички документаций...или парцел с къща с ток и вода почти същата квадратура 18000 лева...
Дали с тази разлика от 4000 лева ще мога да си оправя тока и водата за голия парцел....като се има напредвид че в парцела с старата къща ще има бутане на старата постройка....и най вероятно пак ще трябва да се вади план...постройката била от 30те години :? ...
Фло - специалист
koceto_pz написа:
Говорих с един строител,казах му горе долу каква големина искам да бъде къщата,нахвърлях му мойте идей.Обяви ми цена около 8500 лева труд за 100кв къща.По точно ще бъде естествено вече след излизане на плана :).Сега искам пореден съвет,днес гледах парцел в същото село 760 квадрата с стара постройка(кирпичена) с ток и вода която ще трябва да бутна и да вдигна нова.По думите на собственичката си има всички документи,обяви ми цена 18000лева .
Сега съм пред дилемата:700 квадрата парцел без нищо в него на цена 14000 лева,и после всички документаций...или парцел с къща с ток и вода почти същата квадратура 18000 лева...
Дали с тази разлика от 4000 лева ще мога да си оправя тока и водата за голия парцел....като се има напредвид че в парцела с старата къща ще има бутане на старата постройка....и най вероятно пак ще трябва да се вади план...постройката била от 30те години :? ...
Дали, ама надали? Това е въпроса и според Шекспир и за да разбереш, надипли 1400 лв. в брой,шише ракия,2 празни листа карирани и 1 химикалка и отиди при собственичката да водиш преговори за 14000 лв за двора ,щото къщата да не я броим дето е от 30 -та година.Покажи и как изглеждат 10 % от това ,което смяташ да и броиш, извади листите да пишете предварителен договор. Предварителния договор за покупко-продажба на имота не се заверява пред нотариус и в него си поемате задължение до месец ти да доплатиш остатъка от 90 % ,а тя да ти прехвърли имота.Плащаш капарото 1400 лв. и те го те на !Шишето с ракията е да почерпиш :partyman:
Не е ясно в дали изобщо в празния парцел ще "Има техническа възможност... " за ВиК и Ел.
Това е доста честа срещано по селата.
Може и да могат да ти пуснат, но да не им се занимава и в становището пишат точно така.

Тогава ще имаш парцел за нива.

Събарянето на къщата е съизмеримо с почистването на празния парцел. Ако е механично...
Натискай продавачката...
koceto_pz - специалист
Празния парцел който съм харесал е заобграден отвсякъд еот къщи....възможно ли е да няма възможност за ток и вода :? ,отделно на това се намира на 100 метра от центъра на селото .
Ами например - когато е строен трафопоста е бил 150 kVA , след това с накачулени 180 kVA, и напрежението е станало 190 V.
Ти искаш още 6 - и хората казват че не може...
koceto_pz - специалист
Имам си генератор :)))) шегувам се .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: