• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
По-горе колегата ти е казал, законите на Кирхов са основни в електротехниката. Ако двигателя е свързан в звезда и в звездния център е свързан нулевият проводник в него биха протекли някакви изравнителни токове, но общата сума от тази 4-ри проводна верига е равна на 0. Ако не е свързан тези токове ще се разпределят по отделните фази.
П.П едно въпросче да задам: Какъв би бил общият ток в трифазна несиметрична верига, свързване в триъгълник :wink: в случая нулев проводник няма :roll:
П.П има и триполюсни ДТЗ
valentin114 - специалист
Аз съм учил промишлена електроника. Кирхов-за обща култура, повече ми е бил полезен Ом. :)
valentino76bs - майстор
lubomirlz написа:
По-горе колегата ти е казал, законите на Кирхов са основни в електротехниката. Ако двигателя е свързан в звезда и в звездния център е свързан нулевият проводник в него биха протекли някакви изравнителни токове, но общата сума от тази 4-ри проводна верига е равна на 0. Ако не е свързан тези токове ще се разпределят по отделните фази.
П.П едно въпросче да задам: Какъв би бил общият ток в трифазна несиметрична верига, свързване в триъгълник :wink: в случая нулев проводник няма :roll:
П.П има и триполюсни ДТЗ
Колега би ли ми дал линк някъде да видя триполюсна ДЗ.
valentino76bs - майстор
lubomirlz написа:
http://www.filkab.com/files/category_fi ... 415_bg.pdf
Да благодаря ,питам три полюсната със специално предназначение ли е.За две фази плюс нула или?....или за 3ф.товари които не използват нула.
vvventsi - специалист
valentino76bs написа:
lubomirlz написа:
Да благодаря ,питам три полюсната със специално предназначение ли е.За две фази плюс нула или?....или за 3ф.товари които не използват нула.
И за двата вариянта става,в края на крайщата входящите токове винаги са равни на изходящите токове,-първи закон на Кирхов!
valentino76bs - майстор
vvventsi написа:
valentino76bs написа:
lubomirlz написа:
И за двата вариянта става,в края на крайщата входящите токове винаги са равни на изходящите токове,-първи закон на Кирхов!
Добре на двигател/БЕЗ НУЛА/ каква ДТзащита и как се свързва ,пак питам.Има резон за 3P защита защото нищо не се бърка трите фази си минават през нея а земното си е директно.Обаче нещо ме рови тука не съм сигурен.В шнаидер пишат има два вида 3ф ДТЗ за трифазни консуматори ползващи нула /печки, калорифери/,и за 3ф консуматори без нула/електродвигатели/...но дотам.... искам малко подробности.
Последна промяна от valentino76bs на съб яну 28, 2012 12:00 am, променено общо 1 път.
vvventsi - специалист
Както се въже монофазната ,само че няма да влизат и излизат два кабела а три,вместо фаза и нула ,ще влизат и излизат три фази!

ПП.както се въже трифазен автоматичен предпазител така се въже и ДТЗ!

http://en.wikipedia.org/wiki/Residual-current_device
Тука са дали и нула! ти ще я вържиш без нулата!

Прикачен файл

800px-Fi-rele2.gif
valentino76bs - майстор
vvventsi написа:
Както се въже монофазната ,само че няма да влизат и излизат два кабела а три,вместо фаза и нула ,ще влизат и излизат три фази!

ПП.както се въже трифазен автоматичен предпазител така се въже и ДТЗ!

http://en.wikipedia.org/wiki/Residual-current_device
Тука са дали и нула! ти ще я вържиш без нулата!
Благодаря колега ама този отговор ми се струва по задоволителен. ...../Здравейте,
ако двигателя няма изведена нула, т.е. захранва се с три фази и защитен проводник, присъединен към корпуса то тогава следва да се използва триполюсна дефектнотокова защита, през която ще минат трите фазови проводника. Можете да намерите такова решение с модул дефектнотокова защита Vigi, триполюсна , която се добая към триполюсен автоматичен прекъсвач (C60, C120, Compact NS).
Pandurko - специалист
lubomirlz написа:
П.П има и триполюсни ДТЗ
Какви са тия подвеждащи въпроси колега. :wink:
Няма такова животно 'общ' ток. Има фазни и линейни токове. Е евентуално и ток в нулевия проводник ако го има.
А ако щипнем с амперклещите трите проводника на една 3ф3пров инсталация, би трябвало 'общия'ток да е 0, но това всъщност е токът с нулева последователност. Сиреч онзи ток който мери всяка една деф.токова защита. Ако обаче хванем само 3ф без нулата, но при 3ф+Н инсталация винаги ще има показание което е уравнителния ток(идеална симетрия няма).В този ред на мисли един 3ф деф.токов прекъсвач става само за товар в триъгълник. До като прекъсвач 3ф+0 става и за звезда и триъгълник. Просто нулата остава празна.
А най добрия вариант е когато всичко си е направено, както го описват в каталозите.
офф :drinkers:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: