Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stoil2 - специалист
Имам проблем с врата на стая от фазер. Когато вратата се затваря горната част на пантата се повдига нагоре (надявам се се вижда от снимката) при което самата врата се повдига и горната и част се удря в касата и не може да се затвори (другата снимка). Как да реша този проблем с пантата (не искам да режа отгоре вратата, защото проблема явно е в пантата).

Прикачен файл

DSC00264.JPG
DSC00264.JPG (14.64 KиБ) Видяна 5422 пъти

Прикачен файл

DSC00265.JPG
DSC00265.JPG (9.89 KиБ) Видяна 5422 пъти
EDI - майстор
С флекса изпиляваш втулакта на вратата до основата на рамото.Другия фариант е с едно ренде - римсовик, сваляш от горния ръб на вратата.
lyki - специалист
Не си разваляй вратата с рендето,просто потърси причината която повдига вратата само при затваряне.Огледай добре и другата панта,ако трябва я смени с нова.Огледай добре дали двете панти са вертикално една под друга ,виж челно двата елемента на другата панта дали са равни, и си погледни пода ,да не би някаквя настилка да повдига таблата?
stoil2 - специалист
Вярно че настилка повдига пантата. Изглежда че трябва да взема отдолу на вратата. Всъщност то е взимано но явно недостатъчно. С какъв инструмент най-добре да изпиля отдолу вратата?
EDI - майстор
Ако трябва да се сваля малко, използвай шлайф или дрелка с гумена шайба.Ако е повечко, прободния трион.
stoil2 - специалист
Понеже нямам нито един инструмент за намаляне от вратата, би ли ми препоръчал най-евтиния вариант при положение че трябва да сваля около половин сантиметър?
EDI написа:
Ако трябва да се сваля малко, използвай шлайф или дрелка с гумена шайба.Ако е повечко, прободния трион.
velsi - Почетен майстор
Най-евтиния вариант с триона. Чертаеш една линия, застъпваш с крак и лека, полека.... Ама ти сега ще кажеш, че и трион нямаш. :-D
stoil2 - специалист
Имах предвид най-евтиния вариант за електроуред, който да си купя. Може би флекс, или ще съсипя вратата?
velsi написа:
Най-евтиния вариант с триона. Чертаеш една линия, застъпваш с крак и лека, полека.... Ама ти сега ще кажеш, че и трион нямаш. :-D
generala_1 - напреднал
според мен пантата която е на самата врата е много на вътре и трябва дасе развие един път защтото сега oпира в касата
Харалампи - специалист
Вече имаше такава тема, за сваляне на дъното на врата. Прегледай я, макар че тя се изроди в сравнение на прободните триони и ръчните циркуляри. Най-евтино е да си купиш един ръчен трион, най-обикновен. Ако искаш да си купиш прободен трион няма лошо. За домашна употреба не са много скъпи и ще си ти остане някакъв инструмент.

Аз лично не съм съгласен, че с подлагане на шайби ще се реши нещо. Да ме извинява колегата, ама на теб ти опира вратата в горният ръб...
Има вероятност при нехоризонталност на едната панта, да се получава повдигане на цялата врата. Провери. Ако е така просто смени мястото на виновната панта, като внимаваш за монтирането и.

Ето я темата: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7306

Обаче ако нямаш опит за работа с такива инструменти ... а бе не ти трябва ръчен циркуляр. За мен си е опасен инструмент. Баща ми си отряза крайната фаланга на малкия пръст на лявата ръка с такъв. Не че не го използвам, но аз имам опит с восокооборотни инструменти както в дърводелството така и в металообработването. Не бих препоръчал на човек който няма такъв опит да започва с ръчен циркуляр.

Тема "Проблем с врата от фазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: