• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
valentin114 - специалист
tetomaster написа:
Tsilkov написа:
...........цената почва да гони на Тето покривите та и я надминава.
Цената на покрива е относително понятие. С риск да се повторя тя средно върви около 100 лв/m2.(заедно с водосточната система,1 комин). Пак казвам зависи от много неща: вид покрив,наклон, обем работа, сезон, използвани материали(топлоизолация, термопанели :) ,керемиди, фалцов покрив).Много е трудно да кажеш цена без да си видял какво ще правиш.
Ето защо се регистрирах някога /03.2008/ във форума "Направи сам"
tetomaster - специалист
valentin114 написа:
tetomaster написа:
Tsilkov написа:
Цената на покрива е относително понятие. С риск да се повторя тя средно върви около 100 лв/m2.(заедно с водосточната система,1 комин). Пак казвам зависи от много неща: вид покрив,наклон, обем работа, сезон, използвани материали(топлоизолация, термопанели :) ,керемиди, фалцов покрив).Много е трудно да кажеш цена без да си видял какво ще правиш.
Ето защо се регистрирах някога /03.2008/ във форума "Направи сам"
Поясни [-(
valentin114 - специалист
Тето, не се меся в занаята, вероятно си мярнал темите, в които пиша...минах по един път...беше 2008, купих си вила...30 кв.м. застроено+ още тлкова отгоре...и влязох във филма
koceto_pz - специалист
При всички положения ако ще строя,всичо ще бъде класичско :),тухли бетон...железа :) ,дори да не ми стигнат парите,имам къде да живея,наем не плащам...мога да се забавя в времето лека полека :) .С доста хора говорих тези дни в Пазарджик...поне по думите им ,би трябвало да докарам къщата до завършена изолация и мазилка с тези пари :).
stivemaster - майстор
Нормално колега koceto_pz ,предполагам никой който е прочел информацията която си дал за себе си не е очаквал друго ,така че не ни учудваш.
Учудва ни tetomaster ,към който бих се обърнал "И ТИ ЛИ БРУТЕ" ,хайде хора дето не са виждали ама ти ..... Точно давам пример с нещо дето съм правил като става дума за термопанели.Тръгвам да обяснявам макар че най вероятно е "кауза пердута" след като говорите за термопанела както за покривна обшивка така и за таван на помещението.А това просто не се нуждае от коментар.
Ако трябва да изясним как трябва да бъде то първо аз си мислех че говорим за компромисно решение за строеж на къща нещо такова http://vena.snimka.bg/architecture/k-sh ... 0.17211968 .
За примера за стени никой не коментира нищо.
А за покрива имам предвид такива панели http://kozirog27.com/wp-content/uploads ... n_dom1.jpg които хайде да видим дали стават за къща или са за халета за ламарина.Отдолу разбира се има минерална вата и тавана на помещенията е окачена конструкция с гипскартон.
И сега "тез камъни са в твоя двор" tetomaster това че хората дето се занимавате с това не правите стандартни завършващи елементи кара нещата да изглеждат зле.За пример ще дам във Варна всеки производител на строителни тенекеджийски изделия твори свои си кой от кой по зле изглеждащи завършващи елементи затова в опит да решавам проблема съм пробвал заедно с поръчката на панелите да поръчвам и тях в Метекню - Плевен ,както и в Технопанел - София - същата работа .Нещо повече "по детайл на клиента ще ви направим"
Така че хайде да помислим пак и да говорим не интересчийски ами истините .
Tsilkov - майстор
tetomaster написа:
Tsilkov написа:
Тъй де :) - мисълта ми беше просто ,че за жилища покривните панели(изпълнени както и каквито трябва) нямат ценово предимство пред послоиния монтаж.По-скоро дори заради малката бройка може да се понабуташ.Отделно качествения послоен монтаж е по-добър от панелите (поне теоретично) защото няма свръзки в цялата дебелина на покрива.
stivemaster написа:
в опит да решавам проблема съм пробвал заедно с поръчката на панелите да поръчвам и тях в Метекню - Плевен ,както и в Технопанел - София - същата работа
Не искам да прозвучи като реклама и да се набивам в очите на феновете на "Изберете Българското" ,но понеже и аз съм се сблъсквал със същите проблеми - следващия път опитай тук:
http://www.trimo.bg/
http://paneli.kingspan.bg/sandvic-paneli-18930.html
koceto_pz написа:
При всички положения ако ще строя,всичо ще бъде класичско :),тухли бетон...железа :) ,дори да не ми стигнат парите,имам къде да живея,наем не плащам...мога да се забавя в времето лека полека :) .
Ти тухлите си ги слагай пак - лошо няма(стига да не сложиш някви отпадъчни тухли иззидани от пияни маистори както правят 70% от хората).Не разбирам обаче защо след като ще си на един етаж ти трябва да пускаш бетонна конструкция над фундамента -освен че си хвърляш парите за нищо ами правиш термомостове по които топлината да ти тече в земята и после да ти бърка в джоба цял живот.
stivemaster написа:
Нормално колега koceto_pz ,предполагам никой който е прочел информацията която си дал за себе си не е очаквал друго ,така че не ни учудваш.
Това не го схванах :?
tetomaster - специалист
stivemaster написа:
.....
Учудва ни tetomaster ,към който бих се обърнал "И ТИ ЛИ БРУТЕ" ,хайде хора дето не са виждали ама ти ..... Точно давам пример с нещо дето съм правил като става дума за термопанели.Тръгвам да обяснявам макар че най вероятно е "кауза пердута" след като говорите за термопанела както за покривна обшивка така и за таван на помещението.А това просто не се нуждае от коментар.
Ако трябва да изясним как трябва да бъде то първо аз си мислех че говорим за компромисно решение за строеж на къща нещо такова http://vena.snimka.bg/architecture/k-sh ... 0.17211968 .
За примера за стени никой не коментира нищо.
А за покрива имам предвид такива панели http://kozirog27.com/wp-content/uploads ... n_dom1.jpg които хайде да видим дали стават за къща или са за халета за ламарина.Отдолу разбира се има минерална вата и тавана на помещенията е окачена конструкция с гипскартон.
И сега "тез камъни са в твоя двор" tetomaster това че хората дето се занимавате с това не правите стандартни завършващи елементи кара нещата да изглеждат зле.За пример ще дам във Варна всеки производител на строителни тенекеджийски изделия твори свои си кой от кой по зле изглеждащи завършващи елементи затова в опит да решавам проблема съм пробвал заедно с поръчката на панелите да поръчвам и тях в Метекню - Плевен ,както и в Технопанел - София - същата работа .Нещо повече "по детайл на клиента ще ви направим"
Ок,Цезаре, да говорим истините.
1.Ако тези панели са толкова разпространени, защо няма масова употреба от частни лица
2.Относно довършителните елементи, пак не си прав. Като си майстор, скицираш си профила който ти трябва, поръчваш го и си го монтираш сам. Както се казва "Както си го направиш."(следващия път пусни ми на емайла скицата, гарантирам ти изработка до +/-1мм, независимо от количеството :) )
3.
....това че хората дето се занимавате с това не правите стандартни завършващи елементи кара нещата да изглеждат зле
Като например това.

Прикачен файл

P1090125.jpg

Прикачен файл

P1090119.JPG

Прикачен файл

P1090082.JPG
P1090082.JPG (17.1 KиБ) Видяна 4791 пъти
tetomaster - специалист
stivemaster написа:
.....това че хората дето се занимавате с това не правите стандартни завършващи елементи кара нещата да изглеждат зле.За пример ще дам във Варна всеки производител на строителни тенекеджийски изделия твори свои си кой от кой по зле изглеждащи завършващи елементи затова в опит да решавам проблема съм пробвал заедно с поръчката на панелите да поръчвам и тях в Метекню - Плевен ,както и в Технопанел - София - същата работа .Нещо повече "по детайл на клиента ще ви направим"
Имам една молба. Не ме слагай под общ знаменател с другите. Заповядай. Първата снимка е за теб лично. Какво визирам? Опитай се да разбереш.

Прикачен файл

P1090141.JPG

Прикачен файл

P1090140.JPG

Прикачен файл

P1090108.JPG

Прикачен файл

P1090101.JPG

Прикачен файл

P1090094.JPG
koceto_pz - специалист
Искам да ви помоля да не се карате :partyman: ,макар че от тези спорове се изясняват доста неща :-D .Силно се надявам с малко повече четене от моя страна,като дойде време за строеж(живи и здрави) да съм наясно с доста неща.
Събота е ...време за релакс :) наздраве на всички :).
stivemaster - майстор
Към колегата Tsilkov ако не схващаш забележката ми към пусналия темата прочети първия му пост и ще разбереш какво имам предвид.
Тука целта не е да се обиждаме колега tetomaster като казвам вас имам предвид хората които се занимавате с това и не разбирате че стандартизирането на нещата води в крайна сметка до по добри резултати и повече работа.И като професионалист не може да не се съгласиш че не може всеки срещнат клиент да ти казва с какви размери да му огънеш ъгловия завършек или полата или фронтона или билния капак и т .н. Защо ,защото такъв елемент може да изглежда и да функционира толкова зле че ..... и като го питат що така бре ,той разбира се вече ще са му казали къде е сгрешил и той ще се оправдае с тебе "абе аз така исках ама оня чукундур така ми ги направи".
Казвам ти го от собствен опит , навеждането дава резултати до едно време ,после ....
А по повод това че може да се изпълни в крайна сметка неправилно това винаги е възможно.В държава в която проектантите не познават материалите или ако ги познават може и нарочно да не ги ползват понеже не вземат комисионна хубав проект е твърде голяма рядкост(виждал съм титани конструктори за които нито гравитацията нито някои други баналности имат значение щом има комисионна за вземане)
Вярвам ще се съгласите че без предпроектен анализ на очаквания резултат ,добре обмислен в интерес на инвеститора проект с подробни спецификации на материалите ,технологична последователност съобразена с изпълнителите и авторски контрол ,не може да се очаква добър резултат.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Изграждане на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: