Топлим се с камина с водна риза вече три години. Но се оказа, че ни е ужасно скъпо и влачим като ненормални дърва. Живеем в блок в София. Интересува ме дали мога на мястото на камината да сложа котел на твърдо гориво. Дано не е глупав въпроса ми, но макар досега да е най-доброто ни решение за отопление си е хамалогия. Освен това през деня няма никой вкъщи и камината се пали след 17 ч. Гори вечер до полунощ и край. Тази зима се доотоплявахме в най-студените дни, а тя никак не беше студена. Искаме нещо на принципа на горно горене. Не знаем, обаче доколко е удачно всичко това. Камината ни е в хола. Няма начин да се направи нещо в мазето, макар и да сме на 1 етаж.
Дайте ми съвет какво можем да направим. На дърва ни излиза ужасно скъпо и няма къде да ги държим през зимата. Квартала ни не е топлофициран, има някакви далечени идеи за газификация, но докато ги чакаме сигурно ще минат години.
Ако евентуално става този варинат с котела ще се наложи ли да преправяме водната инсталация. Сега е отворен тип.
Благодаря на всеки, който ми отговори. Готова съм да отговоря и на въпроси относно сега съществуващата инсталация.
Дайте ми съвет какво можем да направим. На дърва ни излиза ужасно скъпо и няма къде да ги държим през зимата. Квартала ни не е топлофициран, има някакви далечени идеи за газификация, но докато ги чакаме сигурно ще минат години.
Ако евентуално става този варинат с котела ще се наложи ли да преправяме водната инсталация. Сега е отворен тип.
Благодаря на всеки, който ми отговори. Готова съм да отговоря и на въпроси относно сега съществуващата инсталация.