• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
genostan - напреднал
nikolaytatarov написа:
Колеги , някои слагал ли е вместо 150ЕБУ04 това, моля за мнение.
http://es.rs-online.com/web/p/rectificadores/7423141/ или
http://es.rs-online.com/web/p/rectificadores/7423157/
Ако имаш 2 броя слагай спокойно. Аз съм слагал DSEI2X121-02A (тока е същия, но са два пъти по бързи trr=35nS. Но при 40kHz и trr=100nS ще върши работа)
pulsar - специалист
genostan написа:
Струва само 500лв. Има налични ;-)
С какво сечение и дължина на заваръчните кабели ги продаваш?
mladomo - специалист
Здравейте ,
момчета винаги съм се кефел на такива като вас таланти. Невероятни сте!!!
Станах раноглед тука в този форум , почнах да правя едно CNC и видях и вашата тема сега искам и електрожен да правя и не знам кое бих почнал първо.

Може ли някой да опише подробности относно диаграми на мощността на електрожена за премахване на залепване и всякакви вредни ефекти при заваряването и подробности за електродите и начина на приложение за различни матераиали като ,стомана, алуминии обикновенно желязо и каква трябва да е настройката на електрожена за това и какъв трябва да е тока променлив импулсен постоянен ....
Гледах един филм за заваряване и там превключваше електрожена на ралични варианти.
Аз имам един религулируем китайски обикновен за 100 лв 160 А за 100 лв обаче лепи електроди и аз съм лош заварчик и крайния резултат понякога е плачевен.
Как трябва да се заварява за да стане хубава заварка?
sstefanov - майстор
Не разводнявай темата, ако обичаш. Пусни си въпросите в друга тема.
mladomo - специалист
Идеята ми беше евентуално с процесор управляващ предоставените досега варианти на електрожен да се постигнат тези диаграми. Въпроса е, какво да се гони сегашните процесори имат огромни възможности за управление, но майстор електроженист трябва да ти каже къде да насочиш. АКо знаеш как да потигаш незалепване на електрода примерно с подаване на моментна мощност( дигане на тока) за кратък период, която да разтопи метала и пак да превключи на зададения ток . Както и намаляване на тока отведнък при дигане на електрода за да няма пръскане. Това не е ли по темата ?
nikolaytatarov - специалист
Колега pansim,само за пълен мост ли ползваш в трансформатора 2хЕ65 или и при полумоста и какъв ток постигаш в двата случая.Ако си ползвал Е70 при полумоста моля, сподели също постигнатите резултати.
благодаря ,колега пансим
pansim - майстор
Надявам се, че си прочел това което ти писах, /на ЛС/ и няма ирония в благодарноста.
Колеги,моля за малко помощ, имам направени и двата задаващи генератора /с тл494 и 3825 / и рзултата е един и същ.Не мога да махна тези отскоци при преминаването през нула.Пробвах с няколко феритни пръстена и това е наи добрия резултат за сега,навивам от 25 до 36 навивки,

Изображение
на товарния резистор 51ом, 5В/дал. 2,5мкс

Изображение
и на геита на тр. 5В/дел . 2.5мкс
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията: