• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
STEPER - специалист
Здравейте,
Търся да си купя червячен механизъм /едноходов/,съотношение 1:60.Може и повече.
Диаметъра на червячното колело да не е повече от 60-тина мм.
За предложения може и на лични.
Поздрави
willow75bg - напреднал
www.nibora.com

Има много каталожна информация.Гледаш,избираш и питаш.
Stambolov - специалист
Mоже би мога да ти помогна но първо трябва да знам за какво ти е. Тогава по бързо ще намеря необходимото редукторче.(едно време дипломната ми работа беше ЧР) тел 0888 73 22 77
STEPER - специалист
Stambolov написа:
Mоже би мога да ти помогна но първо трябва да знам за какво ти е. Тогава по бързо ще намеря необходимото редукторче.(едно време дипломната ми работа беше ЧР) тел 0888 73 22 77
Искам да подменя тази ремъчна предавка с червячна.

Прикачен файл

100_1306.jpg
100_1306.jpg (84.76 KиБ) Видяна 5299 пъти

Прикачен файл

100_1303.jpg
100_1303.jpg (76.65 KиБ) Видяна 5299 пъти
novgradski - специалист
...на червячните предавки (редуктори):
-валовете са кръстосани ,а на снимката са успоредни
-предавателното отношение е "голямо"
...освен мотор-редуктор и изходящия вал ....на шпиндела
willow75bg - напреднал
А може ли да се замени с верижна предавка?Каква е целта на занятието?Червячните редуктори имат предавателно число от 5 до 100.
velsi - Почетен майстор
С верижна не може. Идеята е да няма абсолютно никакъв луфт. Мотора е стъпков и преместване от една стъпка на неговия вал трябва да съответства на същото преместване на изхода на редуктора, съобразено с предавателното число разбира се.
novgradski - специалист
....а най-големи са луфтовете при червячни предавки (има най- голямо триене).При цилиндричните се "обтъркалва" по еволвента(но и там има луфт).Те и затова са го направили със зъбен ремък (като ДВГ).
skartalov - специалист
STEPER написа:

STEPER, моля ти се! Ще си скапеш машината! Това е най- кофтия вариант в отношение на луфтовете.

Сорри, ама трябва да се ориентираш или към планетарен редуктор (луфт 15 arc/min обикновенно - скъпо) или вълнови редуктор - луфт 0 - много скъпо!)

Имам едни немски серво мотори с монтирани редуктори 1:10, може да се спазарим за 150 лв. ако си навит- казвай :-)
STEPER - специалист
skartalov написа:
STEPER написа:

STEPER, моля ти се! Ще си скапеш машината! Това е най- кофтия вариант в отношение на луфтовете.

Сорри, ама трябва да се ориентираш или към планетарен редуктор (луфт 15 arc/min обикновенно - скъпо) или вълнови редуктор - луфт 0 - много скъпо!)

Имам едни немски серво мотори с монтирани редуктори 1:10, може да се спазарим за 150 лв. ако си навит- казвай :-)
Малко скъпо ми идват :? За тях ще трябват и ФРП-та и контролери.Искам следващата да бъде със серво но за сега
финансите не стигат :)
  • 1
  • 2

Тема "Търся да си купя червячен механизъм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: