Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
MASTER - специалист
comunikator написа:
Сигения или Мако секюрити обков за прозорец 65-70лв

Като се има предвид, че доста по лесно за изпълненение ще е да са използва същата марка, това означава че ще ползваме същите панти, а и дръжката.

Така че сумата ще падне и под 50 лв.

Има и специални "секюрити" панти, но предполагам че ще са екзотика за БГ и едва ли ще ги има по складовете.

Пак повтарям - секюрити обкова не дава кой знае каква надежност против злом, но колкото да не влезе някой безшумно докато спиш - върши работа.
aristokrata - специалист
И аз съм на мнение,че секюрити обков ще свърши работа. + щракаща дръжка(която при завъртане щрака) Имах бас с колега преди години,че е невъзможно да преместиш само едно от заключванията на мартина и да отвори целия механизъм без да се използва дръжка. Е,не може. Варианта с разпробиването от външната страна на крилото,точно зад дръжката също е почти невъзможен,"квадратът" на дръжките в двата варианта,които пробвахме (Профилинк и Саламандър) не излиза от другият край на мартината,няма как да се завърти от външната страна,а избиването му е невъзможно без много шум. Както казаха колегите преди мен и секюрити обковът няма да ви спаси от козия крак,но поне ще е съпроводено с доста шум. Това дали е алуминий или Пвц профилът няма никакво значение,даже алуминия е по-малко надежден. Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави!
Благодаря на всички които пишат по темата .Скоро ще кача снимки на дограмата идеята е наистина да се направи нещо
което да създава повече усилие при отваряне. То е ясно че с козия крак ще се отвори но ако се кърти ще го чуем поне така мисля по късно ще кача снимки да се види как е отворена дограмата и ще разкажа какво точно е станало.

п.п Благодаря отново за идеите .
MeanMachine - напреднал
За хората които ще четат и през 2012 ... Препоръчвам или да си сложат СОТ + аларма или противовзломен обков WK2/3 . Разбирасе СОТ-а е за препоръчване :P
Снимки едва ли е правилно да качваш, но това си е твое решение.Решението е в комплексна защита без да изпадам в подробности.Съвсем накратко:СОТ, сигнализация при отваряне, видеонаблюдение.Към секюрити обкова съм скептичен, защото е пробиваем.
katcko - специалист
в къщи сме с масивна дограма и искам да сложа подходящи райбери на вратите с цел малкият две годишен човек да не може сам да си отваря вратите на терасите.Ако някои може да ми препоръча нещо ще съм благодарен =D> ако има нужда ще сложа и снимка на дограмата.
driver - помощник
Всяка охранителна система или механизъм ,в момента ,в който е публикувана,разпространена и се продава,вече е уязвима.Вече е разгледана подробно от крадците и са измислени начините за елиминирането и.
Най надеждните системи са индивидуалната и нестандартна защита.Механизми които не са публикувани и са изненада за крадците.Няма стандартни ключалки или механизми които са известни ,да не са проучени и да са непреодолими.
Относно СОТ-а мога да кажа ,че е нож с две остриета.Живея в къща и нямам СОТ,което не значи че нямам индивидуална защита.Половината къщи около мен са без СОТ,другата половина имат.Всички ,без изключение със СОТ са обирани поне един път.От другите не знам някой да е обиран.
Не искам разбира се да обиждам служителите на СОТ,но все пак докато ти монтират уредите в къщи,получават информация какво имаш и къде е разположено.
Другото е ,че крадците когато искат да оберат една къща използват една добра стара схема,задействат симулативно алармата на къща ,в другия край на района на СОТ-а и през това време за десетина минути обират набелязаната.
Предполагам всички са гледали четирите части на филма "Сам в къщи" :yawinkle:
Там има идеи за охрана.
iivanov - майстор
Да ама когато някой бъде набучен,изпържен или взривен от СОТ-а ти отиваш на съд. :axe:
chano - специалист
http://www.technohands.net/index.php?op ... &Itemid=40

ето от тук взех и съм доволен много,доста са яки и са масивна изработка,малко късно ги сложих след като ме обраха но......дано на вас да не ви се случва.сложих по 2 на прозорец така ме посъветваха и стана доста яко,мисля че единствено могът да строшат стъклото но не и да влезнат през тези райбери.Дано съм бил полезен.....
mitko414 - специалист
Масивни са, да, но зависят от двете видии, които ги държат.
Аз избрах да сложа по два броя на прозорец от този тип, поне цената на райбера е повече от прилична.
Вярно е, че имаше малко занимавка по боядисването им предварително, но пък ставаше бързо, направо ги потапях в кутията с боя.

Тема "СПЕШНО ПОМОЩ ЗА ПВЦ ДОГРАМА ПРОТИВ КРАДЦИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: