Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Gladiator_BG - специалист
в прочетените постове неможах да разбера с XP или 7 си ...

ако си с WIN7 => дясно копче на My Computer -> Manage -> Disk Management

за XP препоръчвам Partition Magic

И в двата случая първо дефрагментирай "C"-то за да не се чудиш после защо неработи "тази" или "онази" програма или в по лошия случай windowsa

:wink:

а за програмите нато Яндекса които се стартират със стартирането на Windows-a
Start -> Run -> пишеш: msconfig ... ОК -> Startup -> и махаш отметките на тези програми които несикаш да се стартират с Windowsa (все пак внимавай какво махаш)
bulhomes2 - майстор
....
Последна промяна от bulhomes2 на съб яну 14, 2012 3:46 pm, променено общо 1 път.
stanimir62 - специалист
Благодаря на bai_bradyra за инфото.След като инсталирах програмата препоръчана от mitko414 има видимо подобрение,но тя изтича след 3 дни.Днес ще изтегля тези от замундата и ще докладвам за резултата.
bai_bradyra - специалист
bai_bradyra пие бира :wink: и не само.. :drinkers:
Шегувам се. Ако имаш проблем с програмите свиркай да помагам.
stanimir62 - специалист
ОК bai_bradyra , но ще трябва да минем към лични защото тук има много литератори следят за грешки в правописа.
a_nikolov - специалист
Проблема ти е сложен за решаване с толкова много съвети на куп! Тези 8 GB останали на C дяла са ти достатъчни. По принцип се смятат като 3 пъти от наличната оперативна памет. Например имаш 1024 MB оперативна умножена по три - 3 GB ти стигат. Мястото отделено като допълнителна памет на диска се коригира, но не ти препоръчвам да го правиш. Иначе отваряш контролния панел и от Sistem - Advanced - Performance - Setings - Advanced - Virtual memory. Там се заделя памет на твърдия диск, която "помага" на оперативната да се справи със повече задачи. Не ти препоръчвам да я разширяваш защото бързодействието и зависи от скоростта на диска. Приложимо е при дискове с 10-15 000 оборота или SSD. При теб в случая ако ти се струва, че машината се забавя определено повече оперативна памет ти е нужна. Въпреки всичко предвиждай поне 50 GB при нова инсталация.
Това което можеш да направиш е да почистиш дисковете, да дефрагментираш и да премахнеш ненужните процеси, които се стартират при зареждане на операционната система.
Опитай това и ако не помогне може да направим една отдалечена поддръжка.
paralesa - специалист
колкото време говори тука,досега да е преинсталирал 10 пъти и да си е оправил проблема...
освен ако проблема не е в морално остарял комп с 1,0гх процесор и 256 рам :)
gecata82 - специалист
mitko414 написа:
mitko414 написа:
8GB са предостатъчни, размера на дяла С не е причина за забавянето.

Изтегли си тази програма, сканирай набързо с нея и пиши за резултата.
Повтарям.

А ако искаш да си чукаш главата, ето ти програмата, която ти препоръчва колегата, аз съм дотук.
Програмкака върши добра работа, НО когато пробвах да разцепа C то всичко замина на вятъра, на C то не остана абсолютно нищо. Мисля че оставих достатъчно място но уви. C то ми е 210 GB и аз исках да го направя 100., но вместо това се наложи да си преинсталирам компа.
Johny - майстор
Не си работил правилно. С тази / http://zamunda.net/details.php?id=129938&hit=1 / можеш да си възстановиш много от загубената информация.
gecata82 - специалист
може и така да е, но на C то нямаше нищо, какво да възтановя, ако няма опасност пак да го разваля ще пробвам, ама не съм много навит за да не го нося пак за преинсталация.

Тема "Може ли да се разшири пространството на С -то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: