• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
forski - специалист
Сега ако трябва да сме точни в този клас 45-50см3 и цена до 750-80лв. нещата според инфото от сайтовете стои по-следния начин:

Husqvarna: ........................................................ STIHL:

445e - 45.7см3 2.8к.с 729лв..................................MS230 - 45.4см3 2.7к.с 699лв.
450е - 50.2см3 3.2к.с 764лв..................................MS250 - 45.4см3 3.1к.с 773лв.

За мен специално от тези четири модела най добро съотношение м/у цена и мощност има Хускварна 450е като се има впредвид че този модел е с безключовата смяна и опън на веригата,при Щил модела MS250 с тази екстра е на цена 832лв.
Не че държа особенно на тези екстри но така или инъче Хускварна я предлагат към модела си,плюс по-мощния двигател и минималната разлика в конските сили машината е със 70лв. по-евтина от Щил :?

Само за сверка 50 кубиковата с 3,5к.с Щил-ка е на цена 848лв.
dragozow - майстор
Аз ти казах и преди че нещата са много близки, като ще даваш 750 лв разлика от 15-20 лв не е определяща. Да избираш между марки не е добра идея, спора е като Мерцедес/БМВ, ЦСКА/Левски. Машините са много близки като качество и параметри, аз бих избрал по друго. Колко близо да ми е сервиза, да продават консумативи(шини, вериги, масла, пили и др.). Направи си и устата за отстъпка и прецени, разходи се до близките магазини.
forski,
Не си прав за цените.
Видя ли това:
http://pao.bg/%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7% ... 0%BB-stihl
На STIHL модела MS 250 CBE основното не е безключовата смяна и опън на веригата, а по-различния начин на палене. Само при тази марка има модели, които палят сами, когато една пружина се навие до нужното ниво. Тогава тя се развива и запалва двигателя. Едно време имаше детски колички, които ги дърпахме назад и като ги пуснем те се изстрелват напред. Такъв е принципът и на тези резачки.
Послушай съвета на dragozow и си направи устата за отстъпки.
dragozow - майстор
Цените на Stihl и Husqvarna са еднакви на всякъде, политика на вносителите.
forski - специалист
Мисля че сте прави колеги, ще мина и през двата магазина и който предложи по-добра оферта от него ще е :roll:
teon - специалист
r_v_ivanov написа:
Само при тази марка има
Колега не ми се рови да търся кой и къде го е патентовал...ама го има и при други марки моторни триони...не само при тая...после...
r_v_ivanov написа:
които палят сами
Баш сами да палят?...абе иска си пак дърпане на въжето...ама паленето е облекчено де...спор няма.
forski - специалист
Минах вчера през двата магазина, Щил нищо не дават нищо не подаряват цените са им тези от официалния сайт.Щели да дават някакви консумативи при покупка но най вероятно от Септември на татък :?
Цените на Хускварна и те са твърди няма промоции няма и да има но поне при покупка на трион подаряват по един литър масло за верига, комбинирана туба за гориво и калъф за носене на машината :)
bigdragon - майстор
forski написа:
Минах вчера през двата магазина, Щил нищо не дават нищо не подаряват цените са им тези от официалния сайт.Щели да дават някакви консумативи при покупка но най вероятно от Септември на татък :?
Цените на Хускварна и те са твърди няма промоции няма и да има но поне при покупка на трион подаряват по един литър масло за верига, комбинирана туба за гориво и калъф за носене на машината :)
Един литър масло за веригата е тра-ла-ла...
Виж, комбинираната туба за гориво и масло, както и калъфа за машината са хубави неща, но тъй като всеки си харесва кочината, аз препоръчвам Щил, защото имам такава. Не е случайно, че Щил не ловят клиенти с някакви промо пакети.
forski - специалист
Колеги последен въпрос надявам се, понеже имам моторна коса на Хускварна а избора за трион вече е направен и той ще е Щил 250, може ли да се използва една и съща горивна смес за двете машини?
В смисъл с моторното масло на Хуск да се зарежда Щилката и обратно,просто не ми се снове до двата магазина за консумативи ако не е проблем да се използва един консуматив за двете машини :?:
crez - майстор
Така е така отворихме темата за трионите, защо да не кажем няколко думи и за консумативите.
Ще започна с веригите,тези с които работят са пълен боклук, обикновенна стомана Ст3. Работя с хуксварна вериги орегон и с урал-електрон вериги ЦПУ(нова маркировка МИ) 10-26("Г"-образни или ЦПП(нова МИ)-15 с прави зъби). Руските вериги са 100 пъти по износоустойчиви от орегона. В старо дърво имало гвоздей, орегона удари гвоздея без да го нарани, а от веригата останаха само петите заминаха не само зъбити ами и чистачите. Руската преряза гвоздея, захаби се но продължаваше да реже. За заточване на орегон ми взимат 3лв., а за руска 5 лв., била много яка и изхабявала бързо заточващите дискове(това е оправданието на майсторите) В урала не слагам масло за смазване на веригата, или ако сложа то е старо(горяло) масло, това което не мога да си позволя с хуксварната. След 3-тото заточване на орегона се налага да намаля височината на чистачите, а при руските това го правя след 6-7-то заточване.
Руската шина с откритата звездочка е много по износоустойчива от орегонската скрита, на руската шина звездочката е подвижна върху пружини и поема ударите при рязане, при орегона тя е едно цяло с шината и ударете се понасят от и така слабата верига.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: